Rugăciunea tainică și studiul biblic, 12 octombrie

Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. Iacov 5:16 up

Biserica lui Dumnezeu este formată din vase mari și mici. … El nu Se așteaptă ca vasele  mai mici să conțină aceeași cantitate ca cele mai mari. El Se uită la rezultate în funcție de ce are un om, nu de ceea ce nu are. Tot ce poți, iar  iar Dumnezeu va accepta eforturile tale. Fă-ți datoria începând cu ceea ce este cel mai aproape de tine și îndeplinește-o cu devotament; astfel lucrarea ta va fi pe deplin acceptabilă pentru Stăpân. În dorința ta de a face ceva măreț, nu trece cu vederea sarcinile mai mici care te așteaptă.

Ferește-te să neglijezi rugăciunea tainică și studiul Cuvântului lui Dumnezeu. Acestea sunt armele tale împotriva celui ce se străduiește să-ți împiedice progresul spre cer. Prima neglijare a rugăciunii și a studiului Bibliei face ca a doua să vină mai ușor. Prima împotrivire la rugămintea Spiritului Sfânt pregătește calea pentru o alta. Astfel, inima este împietrită și conștiința ofilită.

Pe de altă parte, orice împotrivire la ispită o face pe următoarea mai ușoară. Fiecare negare de sine o face mai ușoară pe următoarea. Fiecare victorie câștigată pregătește terenul pentru o nouă victorie. Fiecare rezistență la ispită, fiecare negare de sine, fiecare triumf asupra păcatului este o sămânță semănată pentru viața veșnică. Fiecare acțiune dezinteresată dă o putere nouă spiritualității noastre. Nimeni nu poate încerca să fie asemenea lui Hristos fără să crească și să devină mai nobil și mai sincer.

Dumnezeu va recunoaște fiecare efort pe care îl faci pentru a atinge idealul Său pentru tine. Când ai un eșec și ești căzut în păcat, să nu crezi că nu te mai poți ruga, că nu ești vrednic să vii în fața Domnului. “Copilașilor, vă scriu aceste lucruri, ca să nu păcătuiți. Dar dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel neprihănit.” Cu brațele întinse, El așteaptă să-l întâmpine pe fiul risipitor. Mergi la El și spune-I despre greșelile și eșecurile tale. Roagă-L să te întărească pentru un nou efort. El nu te va dezamăgi niciodată, niciodată nu va profita de încrederea ta.

Încercarea va veni peste tine. Astfel Dumnezeu cizelează asperitățile din caracterul tău. Nu murmura. Vei face încercarea și mai grea prin văicăreli. Onorează-L pe Domnul, supunându-te cu voioșie. Îndură cu răbdare greutățile. Chiar dacă ți se face un rău, păstrează dragostea de Dumnezeu în inimă. …

În liniște și odihnă va fi mântuirea voastră, în seninătate și încredere va fi tăria voastră.” Hristos cunoaște tăria ispitelor și puterea ta de a rezista. Mâna Lui este mereu întinsă cu o gingășie plină de milă către fiecare copil aflat în suferință. Celui ispitit și descurajat El îi spune: Copile, pentru care am suferit și am murit, nu poți avea încredere în Mine? “Ca zilele tale, așa va fi puterea ta….”  (Deuteronomul 33:25) –Youth’s Instructor, 26 iunie, 1902

Devoționalul face parte din cartea  ”Lift Him Up”  de Ellen G. White 

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *