12 octombrie – Rol

Domnul a zis lui Moise: „Iată că te fac Dumnezeu pentru Faraon, și fratele tău Aaron va fi prorocul tău.” Exodul 7:1

Pentru misiunea de a pregăti și a pune în aplicare planul lui Dumnezeu de eliberare a lui Israel din Egipt, Moise și Aaron trebuiau să împlinească un număr de roluri rarisime încredințate vreodată oamenilor. Moise trebuia să joace rolul lui Dumnezeu în fața faraonului, iar Aaron trebuia să fie profetul, purtătorul său de cuvânt.

Pentru faraon, acesta nu era un lucru nou, din moment ce el însuși era considerat o zeitate, care cerea adorare și supunere de la poporul său.

O parte însemnată a misiunii noastre personale se materializează prin rolurile pe care le avem de îndeplinit. Rolul este o ipostază sau o relație în care ne putem afla, precum și comportamentele pe care această situație ne obligă să le arătăm.

Pentru unele roluri suntem mai pregătiți și ni se potrivesc, alte roluri trebuie învățate și aplicate cu spirit de responsabilitate și implicare plină de pasiune.

Unele roluri țin de profesia pe care o practicăm, alte roluri țin de viața de familie în care suntem implicați și o altă categorie de roluri sunt determinate de viața noastră socială și religioasă. Avem o datorie sfântă să păstrăm un echilibru între aceste responsabilități, pentru a nu minimaliza sau a nu exagera importanța niciuneia dintre ele.

Reușita se măsoară nu după cel mai bun rol pe care îl jucăm și nici după cea mai slabă prestație pe care o avem la un moment dat, ci după suma tuturor acestora.

Care sunt rolurile mele favorite și la care mai trebuie să lucrez pentru a deveni performante?

Materialul face parte din devoționalul  ”Sensuri și contra-sensuri” de Ion Buciuman

Versiunea audio: Rol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *