28 septembrie – Recoltă

Pune secera Ta și seceră, pentru că a venit ceasul să seceri și secerișul pământului este copt. Apocalipsa 14:15

Strângerea recoltei este un timp de muncă intensă, însoțită de o mare mulțumire și satisfacție. Investițiile și munca din cursul ciclului agricol își găsesc împlinirea în roadele bogate care umplu hambarul. Grijile, oboseala și îngrijorările s-au dus. Recolta este pusă la loc sigur. În sine, recoltarea este o sărbătoare a recunoștinței și bucuriei.

Holdele Evangheliei veșnice care umplu pământul dau în pârgă și secerișul poate începe oricând. Sămânța bună și ogorul roditor aduc 100 de boabe, 60 sau 30. Dar ce se va întâmpla cu sămânța căzută pe stâncă, în drum sau între spini? Ce se va întâmpla cu neghina ajunsă și ea la maturitate și gata de recoltat? Dar spinii și pălămida, împreună cu pleava, ce finalitate vor avea? Sunt numai două destine și destinații: grânarul cerului sau focul zilei de apoi.

Recolta nu este un simplu instantaneu: dacă prinzi un moment bun, ai reușit; dacă te prinde într-un moment nepotrivit, ai pierdut. Recolta este un rezultat pe termen lung. În toată perioada de la semănat la recoltat are loc o lucrare permanentă de cultivare. Din punct de vedere spiritual, acest interval de timp este marcat de diverse lucrări ale Providenței prin care rodirea este stimulată de Dumnezeu – prin diverse tăieri și îngrijiri.

Plantele de pe câmp nu se pot opune lucrărilor de cultivare, dar, spre deosebire de ele, ființa umană are posibilitatea primirii sau respingerii lor. Dumnezeu nu forțează pe cineva să rodească vrând-nevrând. El ne respectă alegerea personală, onorând cu bucurie orice dorință de dezvoltare și creștere spirituală. La vremea recoltei, Dumnezeu va fi glorificat pentru roadele Sale din viața aleșilor Săi, iar slujitorii buni și credincioși vor intra în bucuria Stăpânului lor.

Ce lucrări mai are Dumnezeu să facă în viața mea pentru a desăvârși în mine ce a început?

Materialul face parte din devoționalul  ”Sensuri și contra-sensuri” de Ion Buciuman

Versiunea audio: Recoltă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *