25 – august – Perlă

Împărăția cerurilor se mai aseamănă cu un negustor care caută mărgăritare frumoase. Și, când găsește un mărgăritar de mare preț, se duce de vinde tot ce are și-l cumpără. Matei 13:45,46

Perla este o formațiune sferică din sidef, de culoarea albă, neagră, aurie sau în nuanțe de bej, roz, galben sau verde. Aceste obiecte prețioase au o mare forță de a-și menține puritatea. Cunoscătorii spun că perla nu se murdărește niciodată. Acesta este de fapt și cel mai puternic indiciu că perla este autentică, nu contrafăcută. Unele dintre perle sunt considerate foarte valoroase, așa că atunci când un colecționar pasionat descoperă un asemenea exemplar, face un efort financiar și o cumpără pentru că își dă seama că valoarea ei reală este mult mai mare decât prețul pe care îl plătește.

Mărgăritarul, sau perla, nu este o piatră prețioasă care să se formeze într-o geodă, așa ca diamantul sau ca celelalte cristale. Perla este de origine organică, nu minerală. Ea constituie de fapt încununarea muncii migăloase și de durată a unei scoici, care încearcă să învelească un bob de nisip ce i-a pătruns între valve și o deranjează. Mărgăritarul este de fapt rodul durerii și al muncii unei modeste moluște.

Cât despre semnificația perlei, aceasta este dublă. Perla este Evanghelia harului lui Dumnezeu, iar când cineva o află, este dispus să investească tot ce are pentru a o putea avea. Esența Evangheliei este durerea, moartea și învierea lui Hristos. Prin ea suntem îmbogățiți cu viața eternă ce ne este oferită în dar.

Perle putem fi și noi, iar Hristos a venit să ne caute și să ne recupereze, iar ca să ne poată achiziționa a trebuit să ne răscumpere cu chiar sângele Său. În coroana Sa veșnică mântuiții vor străluci ca perle ale iubirii și sacrificiului Său.

Transmit prin comportamentul meu că sunt de acord cu modul în care evaluează Dumnezeu valoarea personală a fiecărui suflet, considerându-l un mărgăritar de mare preț?

Materialul face parte din devoționalul  ”Sensuri și contrasensuri” de Ion Buciuman

Versiunea audio: Perlă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *