13 august – Orientare

Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: „Iată drumul, mergeți pe el!”, când veți voi să vă mai abateți la dreapta sau la stânga. Isaia 30:21

În momentele de derută încercăm un sentiment ciudat, care se poate ușor transforma într-un atac de panică. Nu este deloc plăcut să te simți pierdut într-un loc pe care nu-l cunoști. Atunci avem nevoie de cineva care să ne arate calea, de cineva care să ne spună încotro este bine să mergem.

Din punct de vedere spiritual, pot fi de asemenea momente de derută. Le putem numi dileme morale. Atunci avem mare nevoie de un reper, de un semn care să ne ajute să facem distincție între ce este bine și ce nu este bine să facem. Pentru un asemenea moment avem, din partea lui Dumnezeu prin gura profetului Isaia, promisiunea din textul de azi.

Nu întotdeauna vom auzi în mod deslușit un glas, la propriu, care să ne dea indicațiile necesare, dar vom putea avea un semn clar de orientare și ne este de ajuns. Propria judecată luminată de Duhul Sfânt ne ajută să luăm decizia corectă și să alegem calea cea dreaptă.

Textul de mai sus are un detaliu care merită atenție: „când veți voi să vă abateți la dreapta sau la stânga”. Cu alte cuvinte, atunci când nu mai avem destulă voință și putere să mergem înainte, vine Dumnezeu prin Cuvântul Său și ne zorește să mergem pe unde trebuie și să facem ce este corect înaintea Lui.

Urechile trebuie să fie atente la ce spune Dumnezeu și sfatul Lui nu va întârzia să vină pe o cale pe care o alege El, ca să ne orienteze corect.

Când am o dilemă morală, care sunt resursele pe care le consult pentru a lua o decizie corectă?

Materialul face parte din devoționalul  ”Sensuri și contrasensuri” de Ion Buciuman

Versiunea audio: Orientare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *