156 – Îți este inima goală? Există vești bune!

Prin credinţă pricepem că lumea a fost făcută prin Cuvântul lui Dumnezeu, aşa că tot ce se vede n-a fost făcut din lucruri care se văd. Evrei 11:3

Dumnezeu se manifestă prin ceea ce creează prin Cuvântul Său. Și acel Cuvânt prin care El a creat toate lucrurile are în el puterea de a face să apară un lucru care înainte nu se vedea deloc, pentru că nu exista. După ce Dumnezeu a vorbit, s-au văzut lucruri care, înainte de a vorbi El, nu se vedeau deloc. Nimeni le putea vedea. Există putere în Cuvântul pe care Dumnezeu îl vorbește prin Isus Hristos, care este capabil să producă lucrul pe care El îl numește.

Adică Dumnezeu poate chema acele lucruri care nu sunt ca și cum ar fi și să nu mintă (vezi Rom. 4:17). Un om poate vorbi despre acele lucruri care nu sunt ca și cum ar fi, dar nu există nicio putere în cuvântul său pentru a produce lucrul despre care el vorbește și, prin urmare, el minte. Și sunt mulți oameni care fac aceasta. Ei vorbesc despre acele lucruri care nu sunt ca și cum ar fi, dar este o minciună. Și motivul pentru care este o minciună este că nu există nicio putere în ei sau în cuvântul lor ca să producă lucrul acela. Dar Dumnezeu nu este așa. Gândul care este în mintea Lui, exprimat în Cuvânt, produce lucrul care era în gândul Lui. Energia creatoare, puterea divină, se află în cuvântul pe care Dumnezeu îl rostește. Prin urmare, când nu erau lumi, Dumnezeu, în Isus Hristos a vorbit, și lumile au apărut, și încă sunt acolo, pentru că El a vorbit.

Cuvântul lui Dumnezeu nu doar produce lucrul care este în gândul lui Dumnezeu, ci și susține existenţa acelui lucru în locul unde îl vrea Dumnezeu, după ce îl produce. Cuvântul pe care Dumnezeu îl va rosti are toată puterea în el. Ce ține aceste lucruri din clipa în care au fost făcute? Este oare necesar ca El să vorbească încontinuu lumilor și planetelor pentru a le păstra în locul și în mersul lor? Nu. Cuvântul care le-a produs la început are în el puterea creatoare care le susține și le întărește.

General Conference Bulletin, p. 440, 441

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *