12 iulie – Minune

Acest început al semnelor Lui l-a făcut Isus în Cana din Galileea. El Și-a arătat slava Sa, și ucenicii Lui au crezut în El. Ioan 2:11

Miracolul este unul dintre semnele existenței și manifestării Supranaturalului. Forța și misterul care înconjoară minunile divine au un efect binefăcător asupra credinței și atașamentului ființelor umane față de Persoana și lucrarea lui Dumnezeu.

O problemă de aprovizionare ivită la nunta din Cana a marcat debutul șirului de miracole divine care au însoțit misiunea Fiului lui Dumnezeu pe pământ. Șase vase de piatră destul de încăpătoare au furnizat vinul de cea mai bună calitate care a stârnit interesul și mirarea maestrului de ceremonii.

Mesenii au putut continua sărbătoarea nestingheriți, iar ucenicii au avut o primă dovadă că alegerea lor de a-L urma pe Isus a fost oportună și inspirată.

Transformarea apei în vin a împlinit o nevoie umană imediată, chiar dacă nu constituia un risc, un pericol major ori o situație-limită, așa cum s-a întâmplat cu cele mai multe dintre minunile ulterioare.

Bunăvoința Învățătorului de a veni în ajutorul unei tinere perechi aflate în dificultate la sărbătoarea lor de nuntă sugerează acordul și binecuvântarea Lui asupra unirii prin legământul sacru al căsătoriei. A fost o reconfirmare a voii Sale pentru un tânăr și o tânără care se iubesc.

Evenimentul a constituit pentru ucenici și martori oculari un bun început de drum prin credință, un drum care îi va duce cândva pe ei și pe urmașii lor dincolo, în Împărăția lui Dumnezeu.

Minunile pe care le întâlnesc în cale, fie că sunt miracole ale vieții și creației, fie că sunt experiențe ale credinței, ce efect au sau ar trebui să aibă asupra credinței mele în Dumnezeu?

Materialul face parte din devoționalul  ”Sensuri și contrasensuri” de Ion Buciuman

Versiunea audio: Minune

Foto: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *