124 – ”L-am văzut pe Isus”

O, galateni nechibzuiți! Cine v-a fermecat pe voi înaintea ochilor cărora a fost zugrăvit Isus Hristos ca răstignit? Galateni 3:1

Când Pavel le-a predicat, Isus a fost zugrăvit ca răstignit înaintea ochilor galatenilor. Atât de vie a fost prezentarea, încât ei chiar Îl puteau vedea răstignit. Nu au fost numai cuvintele descriptive folosite cu iscusință de Pavel și imaginația galatenilor. Prin Pavel, Duhul Sfânt i-a făcut în stare să-L vadă răstignit. Această experiență a galatenilor nu poate fi specifică numai lor. Crucea lui Hristos este o realitate prezentă. Expresia ”Vino la cruce” nu sunt cuvinte goale, ci o invitație căreia i se poate da curs. Numai atunci când cineva L-a văzut pe Hristos răstignit, și când poate vedea crucea lui Hristos oriunde, numai atunci poate să cunoască realitatea Evangheliei. Sunt mulți cei care pot da mărturie că este mai mult decât o figură de stil când apostolul spune că Hristos a fost răstignit în fața ochilor galatenilor. Căci și ei au avut această experiență.

Întrebarea: ”Prin faptele Legii aţi primit voi Duhul ori prin auzirea credinţei?” (Gal. 3:2) nu admite decât un singur răspuns. A fost prin auzirea credinței. Duhul este dat celor care cred (Ioan 7:38, 39; Efeseni 1:13). Întrebarea aceasta arată de asemenea că galatenii primiseră Duhul Sfânt. Nu există altă modalitate de a începe viața creștină. ”Nimeni nu poate zice: ”Isus este Domnul” decât prin Duhul Sfânt.” (1 Cor. 12:3).

Nicio lucrare pe care o poate face cineva nu-L poate aduce pe Hristos în suflet, tot așa cum un mort nu este în stare să producă respirația prin care poate fi făcut să trăiască și să se miște. Cei cărora Pavel le adresa această epistolă îl văzuseră pe Hristos răstignit în fața ochilor lor și Îl acceptaseră prin Duhul. Tu L-ai văzut și L-ai acceptat?

The Glad Tidings, p. 51, 52

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *