1 iulie – Malefic

Fata a ieșit afară și a zis mamei sale: ”Ce să cer?” Și mama sa i-a răspuns: ”Capul lui Ioan Botezătorul.” Marcu 6:24

Irodiada a avut o influență malefică asupra fiicei ei. Dansul acesteia în fața invitaților lui i-a topit inima lui Irod, care, foarte impresionat, a promis că îi va satisface orice dorință. Neștiind ce să ceară, Salomeea a cerut sfatul mamei ei, care a folosit ocazia mult așteptată. În mintea Irodiadei se plămădiseră o mulțime de scenarii, dar până atunci nu fusese niciunul funcțional. Acum era ocazia să-l lichideze pe credinciosul profet care îndrăznise să mustre faptele ei odioase și imorale.

Cu o cruzime fără margini, Irodiada i-a sugerat fiicei ei să-i ceară lui Irod decapitarea lui Ioan Botezătorul ca pe un cadou, promis fără discernământ și fără nicio logică. Pedeapsa cu moartea se presupune că are la bază o faptă deosebit de gravă și o judecată cât de cât rațională, dar mintea înfierbântată a Irodiadei nu avea nevoie decât de ocazia de a-și vedea conștiința eliberată de un glas care striga împotriva ei.

Spiritul malefic devine prolific când inspirația venită direct din infern se adaugă la efortul personal de a face rău. Când cele două se cuplează, fapta abominabilă este pe punctul de a se produce. Responsabilitatea pentru ea îi revine fiecărei părți implicate în săvârșirea ei.

Simpla scuză că Satana ne îndeamnă la cele mai mari blestemății nu ușurează cu nimic consecințele imediate și veșnice ale influenței rele pe care o putem manifesta oricare dintre noi.

Cum să nu ajungem în această situație? Să ne punem la treabă vigilența spirituală!

Cum să îmi dau seama când lucrurile derapează într-un scenariu malefic în care aș putea fi implicat?

Materialul face parte din devoționalul  ”Sensuri și contrasensuri” de Ion Buciuman

Versiunea audio: Malefic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *