3 mai – Fidelitate

El este un Dumnezeu credincios și Își ține legământul și îndurarea până la al miilea neam de oameni față de cei ce-L iubesc și păzesc poruncile Lui. Deuteronomul 7:9

Fidelitatea este calitatea de a rămâne neschimbat odată cu trecerea timpului sau a modificărilor de condiții. Fidelitatea este calitatea iubirii de a fi rezilientă, stabilă și necondiționată. Fidelitatea conferă unei relații confort, siguranță și continuitate.

Fidelitatea lui Dumnezeu față de poporul Său a fost dovedită cu prisosință de-a lungul unei istorii milenare de ocrotire, călăuzire și însoțire binecuvântată. În procesul de naștere a poporului ales, în timpul călătoriei prin pustiu, Dumnezeu Și-a afirmat decizia de a rămâne fidel promisiunii Sale de a-l păstra pe Israel ca popor ales.

Ar fi fost numai normal ca fidelitatea lui Dumnezeu să determine un răspuns de fidelitate și din partea poporului ales. Or acest lucru a lăsat mult de dorit. Nici nu a terminat Moise de vorbit cu Domnul pe muntele Sinai, că în tabăra lui Israel a izbucnit dezmățul ritual în cinstea unui vițel de aur. Era o decădere impardonabilă, după recenta promisiune de devotament făcută cu atâta solemnitate și hotărâre.

Când I-a promis fidelitate lui Dumnezeu, care l-a scos din Egipt, Israel nu era conștient de nestatornicia și nesiguranța ființei umane căzute în păcat. Ucenicul Petru, mai târziu, suferea de aceeași inconștiență când a promis că va merge cu Domnul lui până la moarte, dar avea să Îl renege de trei ori înainte de cântatul cocoșului.

Această componentă a naturii umane nu s-a îmbunătățit de-a lungul timpului. Dimpotrivă. Astăzi, fidelitatea este un lucru rar, cu toate că este la fel de necesar ca întotdeauna. Numai fidelitatea lui Dumnezeu – care ne poate fi transferată odată cu haina neprihănirii – mai poate să ne dea o doză de siguranță spre ne-schimbare.

Cât de bine îmi cunosc propria natură umană pentru a-mi conștientiza nevoia de ajutorul lui Dumnezeu ca să rămân fidel Lui?

Materialul face parte din devoționalul  ”Sensuri și contrasensuri” de Ion Buciuman

Versiunea audio: Fidelitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *