62 – Cum să înfrunți ispita

Deci păcatul să nu mai domnească în trupul vostru muritor şi să nu mai ascultaţi de poftele lui. Să nu mai daţi în stăpânirea păcatului mădularele voastre, ca nişte unelte ale nelegiuirii, ci daţi-vă pe voi înşivă lui Dumnezeu, ca vii, din morţi cum eraţi şi daţi lui Dumnezeu mădularele voastre, ca pe nişte unelte ale neprihănirii. Romani 6:12,13

Există un singur om, Hristos Isus, care s-a opus cu succes întregii puteri a păcatului când a fost aici pe pământ. El a fost Cuvântul făcut trup. El putea sta în fața lumii și nici un om nu L-ar fi putut dovedi că are păcat. Nicio viclenie nu s-a găsit în gura Lui. Prin ascultarea Lui mulți vor fi făcuți neprihăniți. Mulți se întreabă astăzi: Cum pot avea viața sau neprihănirea Lui? Dacă vom mânca trupul lui Hristos şi vom bea sângele Lui, vom avea viața lui Hristos. Dacă avem viața Lui, avem o viață neprihănită. Ascultarea Lui lucrează în noi și acest lucru ne face neprihăniți.

Acest lucru nu lasă nici un pic de loc pentru afirmația că Hristos a ascultat pentru noi și prin urmare, putem face ce vrem noi pentru că neprihănirea Lui oricum ne va fi atribuită. Ascultarea Lui trebuie să se manifeste în noi zi de zi. Nu este ascultarea noastră, ci ascultarea lui Hristos lucrând în noi. Viața pe care o trăim este viața Fiului lui Dumnezeu. El ne lasă să obținem toate beneficiile acelei ascultări pentru că ne-am arătat dorința fierbinte de a asculta.

Când te duci la Dumnezeu în rugăciune, rostește aceste versete: „vom fi mântuiţi prin viaţa Lui.” „prin ascultarea unui singur om, cei mulţi vor fi făcuţi neprihăniţi.” Apoi, când vine ispita, acea ispită în care de obicei cădeai, poți să îi spui lui Satana că nu are putere să te facă să cazi în acea ispită, pentru că nu ești tu, ci Hristos care locuiește în tine.

Trebuie să avem o viață diferită de viața noastră obișnuită pentru a rezista păcatului. Trebuie să fie o viață care nu a fost niciodată atinsă de păcat și pe care nu o poate atinge păcatul. Repetați aceste cuvinte glorioase iar și iar: „Viața Lui este a mea, nu pot fi atins de păcat. Viața Lui a fost o viață fără păcat și prin credință este a mea.” Acesta este singurul mod de a rezista, și așa veți avea succes de fiecare dată.

Waggoner, General Conference Bulletin, 1891, No.9

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *