Învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre. Matei 11:29
Educația este un proces îndelungat care transformă un om needucat într-o ființă capabilă să își îndeplinească responsabilitățile vieții. Educația presupune atât instruire și înzestrare cu deprinderi practice, cât și formare și dezvoltare comportamentală, socială și spirituală. Pe de altă parte, include activitatea unui învățător, existența unei baze de date și informații, precum și instrumente și metode de transferare a acestor cunoștințe în dreptul studentului. Modelul reprezentat de învățător este o parte esențială a procesului de învățare.
Este important de observat că lecția propusă de Isus este modestia și bunătatea. Trebuie să admitem că principala trăsătură de caracter care primește o cotație foarte bună în lumina Evangheliei este noblețea demnă și caldă care să aducă lumină și binecuvântare asupra semenilor.
În școala lui Hristos există un program diferențiat și personalizat, atribuit tuturor cursanților. Fiecare student vine la această școală cu un fond sufletesc unic și are nevoie de o programă aplicată.
Unii ucenici au nevoie de vindecarea rănilor primite în anii copilăriei sau a handicapurilor produse de greșeli ale părinților sau ale altor educatori. Unii studenți trebuie eliberați de neputințe și deprinderi greșite, iar alții au nevoie de o refacere a imaginii și a respectului de sine. Există și elevi care trebuie să treacă printr-o procedură specială pentru dezvoltarea răbdării și a echilibrului. Alții au nevoie să învețe gândirea pozitivă și responsabilă.
Cu toții trebuie să fie în măsură să convertească durerea și disconfortul în reziliență și vindecare. Iubirea lui Dumnezeu este cea care modelează în ucenicii Lui instrumentele de înaintare a Împărăției. Misiunea bisericii depinde de nivelul de pregătire a ucenicilor în școala lui Hristos.
Ce cursuri ar trebui să urmez imediat pentru a recupera rămânerea în urmă și a putea absolvi școala vieții cu o notă cât mai bună?
Materialul face parte din devoționalul ”Sensuri și contrasensuri” de Ion Buciuman
Versiunea audio: Educație