10 martie – Creștere

Uitați-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii de pe câmp. Matei 6:28

Crinii de pe câmp” constituie un simbol pentru tot ceea ce este imaculat, delicat și plin de grație – un simbol al frumuseții naturale. Prin însăși natura ei, floarea este purtătoare de mesaj despre miracolul fecundității, iar crinul prin excelență multiplică această taină.

Învățătorul oamenilor ne încurajează să ne luăm timp să observăm și să învățăm lecții din modul în care cresc crinii. De fapt, intenția Sa de fond este să ne sporească interesul pentru propria noastră dezvoltare.

Crinii din sălbăticie și cei din grădină cresc numai atunci când au condiții optime pentru dezvoltare. Aceste condiții înseamnă soare, ploaie și elemente nutritive în sol, la rădăcină. Un element la fel de important cum este căldura soarelui este și înălțimea acestuia pe boltă, care determină lungimea de undă a radiației solare. Bulbul din pământ reacționează imediat atunci când o anumită frecvență a luminii solare pătrunde până la el. Atins de această mângâiere tandră a energiei solare, viața adormită a plantei se trezește și începe să se manifeste specific. Acțiunea repetată a factorilor favorabili dezvoltării face ca în câteva luni câmpul și grădina să se umple de frumusețe, culoare și parfum.

Există o lumină favorabilă și creșterii noastre, care ne asaltează permanent și așteaptă să tragem storurile, să deschidem ușa sufletului pentru a putea porni germinația vieții celei noi. Isus Hristos este Lumina lumii și Cuvântul Său, „o lumină pe cărarea mea” (Psalmii 119:105). Sub atingerea blândă a acestei lumini, viața spirituală este eliberată din întuneric și crește spre desăvârșirea dorită de Dumnezeu.

Pentru propria noastră dezvoltare, suntem responsabili cu asigurarea condițiilor optime, iar Dumnezeu face să crească în noi omul cel nou făcut și refăcut după chipul Său.

Pe care elemente necesare creșterii mele trebuie să le am în mod deosebit în atenție?

Materialul face parte din devoționalul  ”Sensuri și contrasensuri” de Ion Buciuman

Versiunea audio: Creștere

Imagine de laminaria-vest de la Pixabay 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *