10 – Ce face și ce nu face convertirea

Noi, care slujim lui Dumnezeu prin Duhul lui Dumnezeu, care ne lăudăm în Hristos Isus şi care nu ne punem încrederea în lucrurile pământești. Filipeni 3, 3

Convertirea nu pune un trup nou peste vechiul spirit, ci un spirit nou în trupul vechi. Ea nu propune să aducă trup nou minții vechi, ci o minte nouă în corpul vechi. Eliberarea și biruința nu sunt câștigate prin îndepărtarea naturii omenești, ci prin primirea naturii divine care va supune și va avea stăpânire asupra celei omenești. Nu prin îndepărtarea cărnii păcătoase, ci prin trimiterea Duhului care nu păcătuiește, să cucerească și să condamne păcatul în trup.

Scriptura nu spune: Fie ca acest trup să fie asupra ta, care era și asupra lui Hristos; dar cu adevărat spune: „Să aveți în voi gândul acesta care era și în Hristos Isus.” (Filipeni 2:5)

Scriptura nu spune: Fii transformat prin înnoirea cărnii tale, ci spune: „Fii transformat prin înnoirea minții tale” (Romani 12:2). Vom fi înălțați la cer prin înnoirea cărnii, a trupului nostru; dar trebuie să fim transformați prin înnoirea minții noastre.”

Un proverb păgân spune că Dumnezeu îi ajută pe aceia care se ajută singuri. Adevărul este că Dumnezeu îi ajută pe aceia care nu se pot ajuta singuri: „Eram nenorocit de tot, dar El m-a ajutat” (Psalmul 116:6). Nimeni nu va striga vreodată în zadar după ajutor. Când se înalță strigătul după ajutor, Eliberatorul este lângă cel care strigă. Astfel, deși păcatul lucrează moartea în noi prin toată puterea legii, putem exclama: „Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne dă biruința prin Domnul nostru Isus Hristos” (1 Corinteni 15:57).

A. T. Jones, Review and Herald, 18 aprilie 1899
E. J. Waggoner, Waggoner on Romans, p. 124

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *