11 – Cum să nu fii descurajat de firea ta

Căci – lucru cu neputinţă Legii, întrucât firea pământească o făcea fără putere – Dumnezeu a osândit păcatul în firea pământească, trimiţând, din pricina păcatului, pe Însuşi Fiul Său într-o fire asemănătoare cu a păcatului. Romani 8.3

Domnul Isus a luat același trup și sânge, aceeași natură omenească, pe care o avem noi – natură exact ca natura noastră păcătoasă. Din pricina păcatului, prin puterea Duhului lui Dumnezeu, prin mintea divină care era în El, [Hristos] „a condamnat păcatul în trup.” Aici este eliberarea noastră. Aici este biruința noastră. „Să aveți în voi gândul acesta care era și în Hristos Isus.” (Filipeni 2:5). „Vă voi da o inimă nouă şi voi pune în voi un duh nou.” (Ezechiel 36:26)

Nu vă descurajați la vederea păcătoșeniei din firea voastră. Numai în lumina Spiritului lui Dumnezeu și prin discernământul minții lui Hristos poți vedea atâta păcătoșenie în firea ta. Cu cât ai mai mult din Duhul lui Dumnezeu, cu atât vei vedea mai mult natura ta păcătoasă. Acesta este un test sigur!

Apoi, când vezi că păcatul abundă în tine, mulțumește-i lui Dumnezeu că ai atât de mult din Duhul Lui încât poți vedea păcatul în tine. Și să știi cu siguranță că atunci când păcatul abundă, harul abundă și mai mult „pentru ca, după cum păcatul a stăpânit dând moartea, tot aşa şi harul să stăpânească dând neprihănirea, ca să dea viaţa veşnică, prin Isus Hristos, Domnul nostru.” (Romani 5:21).

În timp ce cunoaștem legea, noi suntem uniți în căsătorie cu păcatul. Acest păcat este în trupul nostru, deoarece cei care sunt căsătoriți sunt un singur trup. … Dar păcatul are în el moarte; căci „boldul morţii este păcatul” (l Corinteni 15:56) … Ce stare groaznică!

Dar „nu mai este nicio condamnare pentru cei care sunt în Hristos”. De ce? Pentru că El a primit blestemul Legii, pentru ca binecuvântarea să vină peste noi. Nimic nu poate veni peste noi cât timp suntem în El, fără ca mai întâi să treacă prin El; dar în El toate blestemele sunt transformate în binecuvântări, iar păcatul este înlocuit cu neprihănirea.

Jones, op. cit. Waggoner, Waggoner on Romans, p. 124, 126

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *