27 noiembrie – Șaradă

Aici e înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Şi numărul ei este: şase sute şaizeci şi şase. Apocalipsa 13:18

Șarada este un joc de cuvinte și cifre care trebuie descifrat. Procedeul este folosit și în Scriptură și încă în zona profetică a acesteia. Apreciez că șarada 666 nu este pentru începători și mă tem că cei mai avansați nu vor ajunge cu toții la același rezultat. Acest joc de cifre continuă să dea bătaie de cap celor mai active minți și, pentru că nu mă număr printre ele, îmi permit să exprim câteva considerații cu privire la exercițiul de imaginație, intuiție și interpretare al acestei șarade.

Prima întrebare de cercetare este ce a însemnat pentru cititorul savant din secolul întâi această ghicitoare stranie? Nimeni nu este suficient de informat pentru a emite un verdict definitiv și fără echivoc, dar putem presupune că cititorul serios din primul secol rămânea în context atunci când dorea să dezlege șarada.

O fiară se ridică din mare și are zece coarne și șapte capete. Ea vorbește și acționează cu dispreț la adresa lui Dumnezeu și a poporului Său. Chiar recurge la măsuri de exterminare economică, culturală, socială și religioasă a rămășiței care dorește să rămână credincioasă lui Dumnezeu. Această fiară solicită ascultare, supunere și închinare; toate cuvenite doar lui Dumnezeu.

666 este codul numeric personal al acestei puteri opuse și ostile lui Dumnezeu aflată în mod clar de partea lui Satana, în marea luptă dintre bine și rău.

Doamne, înțeleg că jocul de șase, adică 666 este semnul revoltei împotriva Ta, de aceea eu vreau să primesc semnul aprobării Tale bazat pe joc de șapte. Îmi declar atașamentul și susținerea față de Tine și față de adevărul Tău până la sfârșit. Amin!

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *