10 noiembrie – Daună

Nu se va face niciun rău și nicio pagubă pe tot muntele Meu cel sfânt, căci tot pământul va fi plin de cunoștința Domnului. Isaia 11:9

Paguba și perdanții constituie emblema păcatului și a păcătoșilor. Pierderile actuale care nu vor mai fi pe muntele lui Dumnezeu, la așezarea din nou a lucrurilor, sunt determinate de acțiunea răului sub toate formele sale de manifestare.

Răul cosmic este cel care ne amenință ca planetă fie sub forma radiațiilor cosmice, fie ca posibilă ciocnire cu alt corp ceresc, asteroizi, de exemplu. Mai este și frigul cosmic la fel de incomod și tulburător ca și primele două amenințări amintite mai devreme.

Răul fizic este foarte bine exprimat de legea a doua a termodinamici, care ne atrage atenția că sistemele tind să se oprească, dacă nu sunt alimentate cu energie. Putreziciunea și degradarea materiei organice și nu numai a ei, ne face să rămânem pe gânduri la marginea unui câmp de ruine pe locul unde era cândva viață și activitate înfloritoare.

Dar cel mai rău dintre toate relele este răul moral care ruinează sufletul omenesc și duce în mod inevitabil la moarte. Pe muntele Domnului nu va mai fi nicio pagubă. Nu va mai fi amenințare de niciun fel. Nicio daună și nici inspectori de daune nu vor mai fi. Pentru accesul la muntele Domnului avem nevoie de nașterea din nou și antrenamentul necesar vieții celei noi. Pentru a locui pe muntele Domnului avem nevoie imperioasă de Domnul acestui munte acum, în fiecare clipă și în veci de veci.

Doamne, dauna pe care și păcatele mele au adus-o Împărăției Tale a fost deja plătită de Tine ceea ce mă face să Îți rămân deplin îndatorat. Îmi exprim gratitudinea prin această rugăciune. Amin!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *