5 noiembrie – Banal

El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuși, nu a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu. Filipeni 2:4

A crede că un lucru este de apucat este sinonim cu a banaliza, a considera un lucru ca fiind banal. În contextul textului biblic de mai sus este vorba despre banalizarea Divinității, lucru de care Isus S-a ferit în mod conștient, permanent și atent, știind bine că acest lucru se poate întâmpla dacă nu există o prevenție necesară. Opusul banalizării este spiritualitatea ardentă care dezvoltă aprecierea corespunzătoare față de valorile spirituale, practicile și comportamentele conexe.

O asociată frecventă a banalizării este rutina împreună cu ignoranța și neglijența. În viața de zi cu zi, banalizarea duce la scăderea randamentului și poate produce accidente grave și pierderi incalculabile. În viața spirituală, banalizarea duce la plictiseală, dezinteres și plafonare cu consecințe imediate și pe termen lung și veșnic.

Gândul care era în Isus Hristos a constituit secretul Lui pentru reușita misiunii Sale. El Și-a luat în fiecare zi în mod serios rolul și atribuțiunile de serviciu. Și noi putem lupta în mod eficient împotriva banalizării, luându-ne în mod serios crucea responsabilităților cu bucurie și devotament, astfel nu vom cădea niciodată de oboseală spirituală.

Căutarea permanentă după o mai profundă înțelegere a adevărului și o mai atentă aplicare a lui la viața zilnică, ne apără și ne scutește de plafonare și banalizare. Creativitatea închinării și rugăciunii împreună cu noi forme de studiu și cercetare sunt aspecte ale unei vieți spirituale autentice. Dezvoltarea disciplinelor spirituale constituie un exercițiu care aduce nebănuită binecuvântare.

Doamne, ferește-mă de banalizarea lucrurilor spirituale și cu valoare veșnică. Amin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *