31 octombrie – Țărm

Dimineața, Isus stătea pe țărm, dar ucenicii nu știau că este Isus. Ioan 21:4

În timp ce discipolii se aflau pe apă, Maestrul era pe țărm. Apostolii erau într-un mediu mișcător și nesigur, în timp ce Domnul stătea în siguranță deplină și pregătit să-i întâmpine. Acolo, pe mal, El îi aștepta pe ucenici cu masa aproape gata pusă. Mai lipseau câteva detalii, peștii pe care aveau să-i prindă în clipele următoare, la indicația Lui care s-a dovedit a fi una inspirată.

Raportul acesta dintre uscat și mare pare să fie o constantă. Pe țărmul stabil al universului Domnul nostru ne așteaptă învăluit în semiîntunericul nu atât al depărtării spațiale, cât al distanței sufletești. Toate lucrurile sunt gata din punctul de vedere al lui Dumnezeu, dar mai lipsește ceva care trebuie făcut întocmai și exact după porunca Lui. În instrucțiunile Sale este la pachet și puterea de execuție.

Ni se spune despre cum se mânuiește eficient năvodul. Aceasta este ultima aruncare, după o noapte de oboseală, eșec și neîmplinire. În partea dreaptă a corabiei este mișcarea norocoasă. Experiența și expertiza noastră sunt insuficiente fără coordonarea de pe țărm. Acolo este comandamentul operațiunilor de pe mare. Noi ne aflăm printre valuri, El Se află pe chei. Succesul este în mâna Lui, dar operațiunea trebuie făcută aici, printre riscuri și amenințări. Prânzul de pe țărm este gata pregătit, mai lipsește doar mișcarea noastră, la porunca Lui.

Doamne, pe țărmul plin de soare al universului vreau să fiu împreună cu Tine și cu mântuiți Tăi din toate timpurile și cu dragii mei. Amin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *