26 octombrie – Racolare

Vai de voi cărturari și farisei fățarnici! Pentru că voi înconjurați marea și uscatul ca să faceți un tovarăș de credință și, după ce a ajuns tovarăș de credință, faceți din el un fiu al gheenei, de două ori mai rău decât sunteți voi înșivă. Matei 23:15

Câștigarea de suflete pentru Hristos și racolarea de fii pentru gheenă sunt, aparent, lucruri foarte asemănătoare, dar în esență foarte diferite. Asemănarea constă în interesul pentru a convinge pe cineva să fie alături de mine. Diferența constă în ce fel de mărturie oferă viața mea. Aceasta nu este o întrebare, ci o afirmație. Mărturia vieții fiecăruia este un lucru esențial în facerea de ucenici.

Racolarea este o evanghelizare a predicatorului neprihănirii personale prin toate mijloacele de amăgire ale firii pământești, și acestea sunt multe, cam câte spirite rele în demonizatul sau demonizații din Gadara. Din nefericire, racolarea este mult mai eficientă decât facerea de ucenici. În cer, racolarea a cuprins a treia parte dintre îngerii lui Dumnezeu, dar mă tem că racolarea de pe pământ schimbă proporțiile în mod fundamental.

Efortul oamenilor răi și a îngerilor răi cu cele mai demonice scopuri se numește racolare și se dovedește de prea multe ori mult mai eficient decât eforturile oamenilor lui Dumnezeu împreună cu ale îngerilor buni. Câștigarea de suflete merge mai greu decât racolarea celor răi. De ce? Pentru că răul are un aliat permanent în inima omenească, iar acest element al răului poate fi foarte ușor mobilizat. În același timp, adoptarea cărării înguste pare sufletului omenesc o experiență foarte grea și dureroasă fapt care determină relativ puține decizii pentru adevăr și neprihănire.

Singura speranță privind câștigarea de suflete rămâne unirea efortului omenesc cu brațul puternic al lui Dumnezeu care ne-a trimis un alt Mângâietor care să rămână cu noi și în noi. Până la urmă, evangelizarea este lucrarea lui Dumnezeu în care oamenii sunt instrumente ale harului și iubirii Sale

Doamne, când mă aflu în legătură cu oamenii din jur, fă-mă în stare să-i atrag spre Tine și spre Împărăția Ta. Amin!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *