40 Zile de rugăciune – Ziua 17 – Biruința deplină asupra ispitei și păcatului

Învățătura lui A. T. Jones despre biruința deplină

Jones și Waggoner au învățat și ei acest lucru. Într-o serie de articole intitulate „Desăvârșirea creștină”, în Review and Herald, 18, 25 iulie; și 1 august 1899, A. T. Jones a prezentat o expunere destul de detaliată a capitolului 6 din Romani. Iată câteva din declarațiile sale referitoare la biruința asupra ispitei și asupra păcatului pe care credinciosul trebuie să o experimenteze prin Hristos. Ele sunt preluate din cartea, Lecții despre credință, o compilație de scrieri de Jones și Waggoner. După ce a discutat despre Romani 6:1, Jones a scris (numerele paginilor apar în paranteză):

Atunci nu intenționează El [Dumnezeu] ca tu și cu mine să fim feriți de a păcătui? Și când știm că intenționează acest lucru, atunci îl putem aștepta cu încredere. Dacă nu ne așteptăm la lucrul acesta, nu se va întâmpla niciodată.” (141)

Referindu-se la Romani 6:7, el a spus:

Răstignirea, distrugerea și, de acum încolo, experiența de a nu mai sluji păcatului, aceasta este calea către desăvârșirea creștină.” (143)
El a continuat:

Deci este clar că primul, al doilea, al șaselea, al șaptelea și al optulea verset din capitolul șase din Romani intenționează ca noi să fim feriți de a păcătui.” (144)

După ce a citat Romani 6:13, el a scris:

Domnia harului ridică sufletul deasupra păcatului, îl ține acolo, domnește împotriva puterii păcatului și eliberează sufletul de păcat.” (Ibid.)

Astfel, de la primul verset până la al patrusprezecelea din capitolul al șaselea din Romani, se propovăduiește, iar și iar, eliberarea din păcat și libertatea de a nu păcătui.” Ibid.

Apoi Jones rezumă ceea ce a prezentat din Romani 6.

Începe cu eliberarea de păcat; asta e un lucru grozav. Urmează, libertatea de a nu păcătui; și acesta este un lucru grozav. Apoi, pe lângă aceasta, slujitori ai neprihănirii; și acesta este un lucru grozav. Urmează apoi sfințirea; și asta este un lucru grozav. Și peste toate, sfârșitul, viața veșnică; și acesta este un lucru grozav. Aceasta este calea către desăvârșirea creștină. Este calea răstignirii, până la distrugerea trupului păcatului, spre libertatea de a nu mai păcătui, spre slujirea neprihănirii, spre sfințire, spre desăvârșirea în Isus Hristos prin Duhul Sfânt, spre viața veșnică.” (146)

Rețineți, de asemenea, accentul pe care îl pune pe necesitatea Duhului Sfânt în biruința pe care Hristos vrea să o manifeste în viața noastră. Umplerea, botezul cu Duhul Sfânt, este absolut necesară pentru biruința deplină.

Ziua 17 Cereri de rugăciune:

Roagă-te pentru :

 • Botezul cu Duhul Sfânt
 • Redeșteptare personală și în biserică
 • Pentru ca Dumnezeu să conducă biserica și pe tine personal la a experimenta biruința deplină asupra păcatului prin credința în Hristos
 • Persoanele de pe lista ta de rugăciune
Ziua 17 Întrebări pentru studiu aprofundat: (pe baza lecturii de mai sus)
 1. Cum poți trăi fără păcat? Rom. 6:1-14.
 2. Potrivit cu A.T. Jones care este calea spre desăvârșirea creștină?
 3. Cum începe și cum se sfârșește calea către desăvârșirea creștină?
 4. Ce se înțelege prin umplerea sau botezul cu Duhul Sfânt? Isus a spus că așa cum părinții oferă hrană copiilor lor, tot așa Tatăl nostru ne va da Duhul Sfânt (Luke 11:9-11).
 5. Ai mâncat astăzi? Dacă nu postești, cu siguranță ai mâncat ceva. Dar Duhul Sfânt îl ai? I l-ai cerut lui Dumnezeu? Ce lipsește? Compară Ieremia 29,13. Cum au căutat acești oameni pe Dumnezeu cu toată inima lor: Ezra, Estera, Pavel, David, Ilie, Daniel, bătrânii bisericii (Ezra 10:6-17, Estera 4:15-17, Fapte 9:1-9, 2 Samuel 12:1-23, Fapte 13:1-3, Daniel 10:1-4)
Ziua 17 Pregătirea inimii/ provocare:
 1. Pe tot parcursul zilei, cere-I lui Dumnezeu să îți reamintească ce îți vorbește El în lectura de astăzi și în secțiunea de întrebări și discuții și să te ajute să le aplici în viața ta.
 2. Citește „Neprihănirea prin credință” de Dennis Smith, materialul din Ziua 18.
 3. Răspunde cu rugăciune la întrebările pregătitoare pentru Ziua 18, secțiunea de discuții și întrebări.

Traducere: Roxana Duminică și Adina Păltineanu

Versiunea audio min 49.03 – min 52.50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *