13 octombrie – Facultativ

Vă mărturisesc că au dat de bună voie, după puterea lor și chiar peste puterile lor.  2 Corinteni 8:3

Facultativ este o noțiune în opoziție cu ceea ce este obligatoriu. Dacă ascultarea poate fi măsurată numai față de prescripțiile obligatorii, acțiunea facultativă depășește valoarea morală a ascultării obligatorii. Un act deliberat de bunătate, generozitate și dăruire de sine face parte din prima lege a Cerului și de acolo se trage și valoarea morală a acestuia. Un asemenea act este un fel de asemănare cu Dumnezeu, o dovadă a apartenenței la Împărăția Sa.

Macedonienii din Filipi și Tesalonic nu aveau nicio obligație legală față de frații din altă parte a imperiului, dar experiența lor religioasă a creat instant o generozitate surprinzătoare și minunată. Aceasta este puterea Evangheliei.

Am participat la multe întruniri ale voluntarilor din biserică, la diferite niveluri ale societății, și vă pot spune că și astăzi biserica este înzestrată cu darul binefacerii și face o mare lucrare pentru cauza lui Dumnezeu. decât cele mai bune seminare de Apocalipsa care primesc mii de like-uri pe internet. Cunosc reacția beneficiarilor, a autorităților, mai precis, a oamenilor din sistem și a colaboratorilor externi.

Am lucrat cu cele mai bune asistente sociale ale Patriarhiei Ortodoxe Române și ale Ministerului muncii și protecției sociale și cunosc de la firul ierbii cum gândesc acești oameni despre adventiști datorită programelor ADRA ale bisericii noastre.

Dar cea mai bună ocazie de mărturie a fost odată la Tribunalul Municipiului București când făceam demersurile pentru a înregistra două case de copii abandonați. Avocatul nostru s-a întâlnit pe hol cu un coleg și după ce s-au salutat s-au întrebat unul pe altul cu ce se mai ocupă. Când a aflat omul că vrem să înființăm un program pentru copiii abandonați m-a întrebat ce câștigăm noi din această afacere. Am explicat diferența dintre afacere și binefacere și despre disponibilitatea pe care o creează Evanghelia lui Isus Hristos. Nu pot uita uimirea din ochii unui necunoscut care făcea cunoștință cu iubirea lui Dumnezeu care poate mișca lumea înainte.

Doamne, pune și în mine un duh de bunăvoință și pricepere prin care să Te pot reprezenta în mod corespunzător. Amin!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *