28 septembrie – Șapte

În ziua a șaptea, Dumnezeu Și-a sfârșit lucrarea pe care o făcuse și în ziua a șaptea S-a odihnit de toată lucrarea  Lui pe care o făcuse. Dumnezeu a binecuvântat ziua a șaptea și a sfințit-o pentru că în ziua aceasta S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o zidise și o făcuse. Geneza 2:2, 3

Cifra 7 este simbolul idealului, desăvârșirii, a perfecțiunii lucrării lui Dumnezeu. Ziua de odihnă este o expresie a acestei desăvârșiri. Este foarte interesant că viața umană este creată și funcționează normal numai în acest ritm impus de Dumnezeu, Sabatul devenind o expresie a lucrării și caracterului lui Dumnezeu, un sigiliu al Viului Dumnezeu.

Când Revoluția Franceză a încercat să schimbe vremurile și soroacele pe formula decimală, noul sistem s-a împotmolit repede și a trebuit să fie abandonat. Oamenii și animalele nu au putut să se adapteze săptămânii de zece zile fiindcă ritmul natural este de șapte și trebuia să rămână așa. Intenția luminaților francezi era clară: doreau să șteargă semnătura lui Dumnezeu care îi incomoda în recrearea lumii după chipul și asemănarea rațiunii fără Dumnezeu.

Din șapte în șapte zile ne aducem aminte că în șase zile a făcut Dumnezeu lumea și în ziua a șaptea și-a luat liber să Se ocupe de capodopera creației Sale: Adam și Eva. Prima zi a șaptea a fost o zi de bucurie și încântare. Adam era încântat de Eva, iar ea se simțea atât de bine în compania lui Adam. Creatorul era așa de încântat să-i privească pe cei doi făcuți după oglindirea propriului Chip.

Sabatul trebuie să rămână o zi de încântare și refacere. Sub semnul șaptelui divin, închinarea noastră trebuie să fie o trăire a bucuriei și entuziasmului credinței în prezența și sub binecuvântarea Tatălui tuturor lucrurilor. De aceea, ziua de odihnă se armonizează bine cu căutarea semnăturii divine în celelalte lucruri create de El. Mintea luminată de Duhul lui Dumnezeu poate încă distinge, printre contorsiunile pe care le-a provocat păcatul în lumea naturală, frumusețea și măreția semnăturii lui Dumnezeu.

Doamne, recunosc semnătura Ta în lumea naturală și în viața mea. Continuă să Te manifești ca Domn și Stăpân și peste viața mea. Amin!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *