14 august – Gală

Și am văzut ca o mare de sticlă amestecată cu foc și pe marea de sticlă, cu alăutele lui Dumnezeu în mână, stăteau biruitorii fiarei, ai icoanei ei și ai numărului numelui ei. Apocalipsa 15:2

Gala este o serbare specială ocazionată de o reușită, o aniversare, un eveniment care merită comemorat. Finalizarea lucrării de salvare a neamului omenesc merită o asemenea manifestare.

Gala sublimării planului de mântuire se desfășoară pe platoul de recepție dinaintea tronului de domnie al universului. Suveranul este pe tron înconjurat de simbolurile personificate ale Treimii Divine, simbolurile caracterului divin și ambasadori din toate lumile universului. Cei douăzeci și patru de bătrâni sunt pe locurile din față rezervate oficialităților. Biruitorii fiarei sunt așezați pe seminții în corpul de elită al celor o sută patruzeci și patru de mii, iar o mulțime imensă pe care Ioan nu o poate evalua dintr-o privire este și ea prezentă acolo.

Mijloace tehnice care scapă puterii noastre de imaginație asigură o vizibilitate și o sonorizare absolut confortabile pentru fiecare participant. Instrumentele muzicale sunt în mâinile mântuiților. Maestrul de ceremonie face semnul de începere al festivităților și fiecare participant își intră în rol. Audiența este uimită până la extrem de armonia perfectă a Cântării lui Moise și Cântarea Mielului. Acest imn de deschidere devine imnul etern al faptelor eroice ale lui Dumnezeu, ale caracterului și procedeelor Sale cu păcatul, cu păcătoșii. Întreaga asistență izbucnește în cuvinte de adorație și gratitudine față de puterea dragostei lui Dumnezeu care a salvat din orice limbă, seminție și popor oameni ca tine și ca mine.

Doamne, vreau să mă pregătesc și eu pentru gala răscumpărării umanității care va avea loc la tronul Tău, învață-mă partitura pe care Tu consideri că aș putea-o cânta. Amin!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *