Îngerul mi-a condus mașina

de Anthony R. Castelbuono

În iunie 2019, am strigat către Dumnezeu: „Doamne! Cum pot să-mi folosesc talentele pentru Tine? Ai făcut atât de multe pentru mine. Ce pot face eu pentru Tine? Inima mea se frânge pentru oamenii care nu sunt pregătiți să-L vadă pe Isus venind. Ce ai vrea să fac? Te rog arată-mi calea și călăuzește-mă!” Am continuat această rugăciune timp de săptămâni întregi, strigând către Dumnezeu pentru a-mi arăta cum să-mi folosesc talentele pentru El. Am continuat să stărui în rugăciune până când El mi-a răspuns.

La mijlocul lunii iulie 2019, Domnul mi-a pus în inimă dorința de a începe o revistă pentru a-i ajuta pe alții să se pregătească pentru revenirea în curând a lui Isus. Nu eram sigur, așa că am continuat să mă rog pentru direcție. La câteva zile după ce Domnul mi-a dat ideea de a începe o revistă, El m-a salvat în mod miraculos de la o catastrofă – Dumnezeu a trimis un înger să-mi conducă mașina.

Sunt diabetic și, într-o dimineață devreme, la sfârșitul lunii iulie, valorile glicemiei mele erau în continuă creștere (de la 70 la 75 și mai mult). Înainte de a pleca la serviciu în acea dimineață, mi-am administrat niște insulină. Deoarece nivelul glicemiei mele era mai ridicat, a trebuit să aștept 20-30 de minute înainte de a lua micul dejun. Mi-am luat laptopul și micul dejun și am ieșit pe ușă.

După ce am condus timp de opt minute, am simțit că îmi scade glicemia, așa că am aruncat o privire la glucometrul meu continuu. Zahărul meu încetase rapid să mai crească și acum cobora. Era ciudat că nivelul zahărului meu începuse să scadă atât de repede. Din fericire, nivelul meu de zahăr nu era scăzut și în timp ce conduceam, am început să mănânc cu încredere micul dejun.

Câteva minute mai târziu, am trecut prin centrul orașului Stillwater, New York. Dintr-o dată, mi-am pierdut cunoștința și nu-mi amintesc nimic din ce s-a întâmplat în continuare. Tot ce știu este că îngerul meu trebuie să fi fost chiar acolo, lângă mine, conducându-mi mașina, în timp ce eu nu eram conștient. Îngerul meu m-a condus în siguranță prin două semafoare, a trecut corect prin două sensuri giratorii și mi-a ținut mașina în siguranță pe banda mea pe un drum cu foarte multe viraje pe care nu mai fusesem niciodată!

La douăzeci de minute după ce am leșinat, mi-am recăpătat cunoștința și am constatat că conduceam pe un drum cu patru benzi. Am tras repede pe dreapta, complet șocat de ceea ce tocmai se întâmplase. Inima îmi zvâcnea în timp ce mă întrebam: „Unde sunt? Cum am ajuns aici? Unde mă aflu în raport cu adresa serviciului meu?”. M-am uitat la GPS-ul telefonului meu și am rămas uimit pe unde fusese mașina mea.

Mulțumire și recunoștință  profundă pentru Dumnezeu mi-au umplut inima. Mi-am amintit cum Dumnezeu îmi salvase viața cu aproape douăzeci de ani în urmă, când glicemia mea scăzuse periculos de mult timp, timp de câteva ore. Mi-am dat seama din nou că Dumnezeu trebuie să aibă ceva ce vrea ca eu să fac pentru El. Eram atât de recunoscător pentru dragostea, protecția și puterea Sa miraculoasă! M-am gândit, de asemenea, la ceea ce El îmi împărtășise cu câteva zile mai devreme și m-am gândit: „Oare Dumnezeu chiar vrea ca eu să înființez o revistă? De ce eu? De ce acum?” Mi-am terminat drumul spre serviciu cu o uimire și o laudă totală către Dumnezeu pentru că îmi salvase din nou viața. Ar fi trebuit să fac un accident dar, în loc de aceasta, îngerul meu păzitor mi-a condus mașina!

Câteva săptămâni mai târziu, după ce L-am căutat cu insistență pe Domnul pentru călăuzire cu privire la ceea ce voia să fac și m-am luptat cu ideea Lui de a înființa o revistă, am decis să merg înainte cu credință. Cinci luni mai târziu, Domnul a construit o echipă de cinci-șase persoane. Totuși, aveam nevoie de mai mulți scriitori, editori și lideri. Am postit și m-am rugat pentru ca Dumnezeu să se miște și El a făcut-o. Domnul a adunat treizeci de membri ai echipei din întreaga lume. Trei luni mai târziu, am lansat Time to Get Ready Ministries (www.timetogetready.org).

Dragi prieteni, Isus Hristos vrea să salveze oamenii din această lume bolnavă de păcat. Trebuie să ne dăm deoparte și să-L lăsăm pe El să ne aibă pe toți. Nu cea mai mare parte din noi, ci 100% din noi înșine, trebuie să fie predat lui Isus. El este gata și dispus să ne salveze și să ne ajute să ne pregătim, astfel încât să-i putem ajuta pe alții să moștenească viața veșnică.

Isus se ocupă de minuni. Mai mult decât orice, El vrea să ne îndepărteze inimile de piatră și să ne dea o inimă de carne (Ezechiel 36:26-27). Isus vrea să reflecteze caracterul Său în noi. El vrea ca noi să ne concentrăm asupra Celui ce face aceste lucruri (El), iar atunci când facem acest lucru, El le îndepărtează (de exemplu, dependențele, alte păcate) din viața noastră.

Fii stăruitor în relația cu Dumnezeu. El este la fel de puternic și astăzi ca în vremurile biblice. Îngerii Săi sunt gata să ne ocrotească și să ne salveze (Psalmul 91:11).

Anthony este un profesionist în domeniul resurselor umane și un lider în biserica sa locală din Upstate New York. În 2017, el a fost convins să înceapă să petreacă zilnic 60 de minute cu Isus, urmând șapte principii cheie de relaționare. În 2019, Domnul a pus o povară pe inima lui de a înființa o revistă care să-i pregătească pe oameni pentru a fi gata pentru revenirea în curând a lui Isus – această povară a dus la crearea www.timetogetready.org.

Articol preluat de pe site-ul Revival and Reformation

Traducere: Adina Păltineanu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *