13 august – Factor

Pământul era pustiu și gol; peste fața adâncului de ape era întuneric și Duhul lui Dumnezeu Se mișca pe deasupra apelor. Geneza 1:2

Factorul este un element, o condiție, un context care determină apariția unui proces, a unei acțiuni, a unui fenomen. În matematică factorii sunt cei doi termeni care au ca rezultat înmulțirea, operațiunea care produce cele mai mari efecte cantitative.

Duhul lui Dumnezeu este unul dintre factorii care au contribuit la crearea lumii noastre. Tatăl, Fiul, Cuvântul, Logos-ul (vezi Ioan 1:1) și Duhul erau împreună la momentul Big Bang-ului facerii.

Duhul lui Dumnezeu este factorul care contribuie la refacerea lumii prin crearea omului nou al Bibliei. Am făcut precizarea despre care om nou vorbim, pentru a nu încurca lucrurile. Singurul om nou care poate să apară în mod real este omul nou biblic pe care îl face Dumnezeu prin Duhul. Educația, exercițiul și mediul favorabil pot contribui semnificativ la facerea omului nou, dar chiar și așa, elementele amintite mai sus se află cumva tot în atingere cu Persoana Mângâietorului.

Chiar și atunci când nu există o menționare explicită a prezenței lui Dumnezeu sau a Duhului Său, prezența și acțiunea divină pot fi în spatele acțiunilor sau proceselor care se desfășoară. În cartea Estera, numele lui Dumnezeu nu este menționat, dar puterea Sa, care se pune în mișcare în prezența și prin intermediul rugăciunii, este în mod evident la lucru.

Iată de ce avem nevoie arzătoare de prezența activă și recreatoare a Duhului. Cereți de la Domnul acest Factor al refacerii și multiplicării. Dumnezeu este încântat să dea Duhul Sfânt celor care Îl apreciază, Îl cred și Îl cer!

Doamne, sunt conștient de dependența față de Factorul renașterii mele spirituale, care este Duhul Sfânt, de aceea Te rog să îmi dai și astăzi măsura necesară a Duhului Tău. Amin!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *