10 mai – Ajustare

Nimeni nu coase un petic de postav nou la o haină veche; altfel peticul de postav nou rupe o parte din cel vechi și o mai rea ruptură se face. Marcu 2:21

Ajustarea este o operație necesară pentru a face haina și peticul să se potrivească în interesul reușitei reparației. Ajustarea cere puțină chibzuială și îndemânare. Nu este loc pentru „merge și așa”. Învățătorul oamenilor folosește această ilustrație pentru a ne transmite un adevăr cu privire la nevoia de adaptare a lucrurilor aflate în responsabilitate.

Un domeniu de aplicare obligatoriu este în lucrarea noastră personală. Parabola hainei și peticului sau a burdufului și vinului ne învață că fiecare situație trebuie înțeleasă și folosită cu tact și înțelepciune după cea mai bună lumină.

Un foarte cunoscut lider de tineret avea pasiune pentru explorarea peșterilor și a fost întrebat de colegii lui pastori cum îl ajută această preocupare în misiunea de a duce Evanghelia la orice făptură. Răspunsul a venit cât se poate de simplu și natural. În timp ce liderul de tineret se afla în subterane alături de alți pasionați ai domeniului, se creau ocazii și situații de mare apropiere sufletească pe care nicio altă metodă nu le-ar fi putut produce. Atunci mărturia personală se putea transmite fără nicio piedică.

La fel mi-a povestit și un capelan adventist din armata americană. Când soldații și cadrele din baza militară au nevoie de asistență spirituală sau consiliere pentru sufletul lor, capelanul este exact persoana potrivită și calificată să le ofere aceste servicii. El obișnuia să spună că se află în armată pentru că acolo sunt suflete care au nevoie de un cuvânt de la Dumnezeu pe care numai el, capelanul, îl poate transmite.

Lucrarea lui Dumnezeu are nevoie permanentă de ajustare a metodelor la condițiile lumii aflate în permanentă schimbare. Numai înțelepciunea care vine de sus poate vedea cele mai bune metode de urmat, iar pentru acest lucru Duhul Sfânt așteaptă să fie apreciat, cerut și lăsat să-Și îndeplinească lucrarea în viața noastră și prin viața noastră.

 

Doamne, în această lume care se schimbă mereu, dă-mi viziunea de care am nevoie să-mi ajustez metodele pentru cea mai bună mărturie. Amin!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *