Ziua 9 – Mijlocind pentru familia ta

 Dacă nu poartă cineva grijă de ai lui, şi mai ales de cei din casa lui, s-a lepădat de credinţă şi este mai rău decât un necredincios.– 1 Timotei 5:8

„. .  însă trebuie să fii serios, hotărât să-ți faci datoria în căminul tău și să-i iei cu tine pe membrii familiei tale, dacă va fi posibil. Să nu precupețești nici un efort în a-i convinge să te însoțească în călătoria către cer.” – Căminul Adventist, p. 352

Provocarea inimii

Cu toții avem membri ai familiei apropiate sau extinse care nu s-au îndrăgostit încă de Isus și nu s-au hotărât să trăiască cu loialitate pentru El. Sau poate că ei L-au urmat cândva pe Isus și acum s-au îndepărtat. Poate că unii sunt atei sau au alte motive pentru decizia lor. Sau poate că nu au avut niciodată șansa să audă, să înțeleagă și să vadă pe deplin Evanghelia în cuvinte și fapte.

Aveți responsabilitatea de a face tot ceea ce vă stă în putință pentru a ajunge la acei membri ai familiei cu blândețe, amabilitate și cu multă înțelepciune și dragoste, arătându-le că vă pasă și, la momentul potrivit, arătându-le adevărul și dragostea lui Isus.

Vei face cu rugăciune această lucrare importantă de mijlocire și slujire față de membrii familiei tale necredincioși/neadventiști/căzuți de la credință? Îți asumi să fii mai preocupat de a te apropia de ei?

Cereri de rugăciune

  • Roagă-te pentru familia ta. Sunt unii membri cu care ai ciocniri? Roagă-te pentru ei în mod special, și pentru tine însuți, în timp ce cauți modalități de a le sluji, arătându-le pe Isus prin cuvintele și acțiunile tale.
  • Rugați-vă pentru membrii care au plecat din bisericile și adunările voastre.
  • Rugați-vă ca Dumnezeu să le dea copiilor voștri (sau copiilor voștri spirituali) puterea de a rezista în fața atacurilor și înșelăciunilor Satanei. în timp ce vă rugați, cereți împlinirea făgăduinței din Isaia 49:25.
  • Rugați-vă pentru siguranța și păstrarea credinței copiilor voștri. Roagă-te ca ei să fie entuziasmați de se implica în misiunea personală.
  • Rugați-vă ca Duhul lui Dumnezeu să se reverse cu putere asupra membrilor familiei fiecărui lider și membru al personalului Conferinței Generale.

Alăturați-vă  24/7 Uniți în rugăciune

Alăturați-vă altor credincioși din întreaga lume care se roagă împreună pe Zoom în timpul celor 40 de zile de rugăciune: https://us02web.zoom.us/j/81684898368?pwd=MHhtYzQ0VlQ2WmR1SGxxQWZtbGZWQT09

Traducere și adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *