11 iunie – Îmbătare

Dacă va începe să bată pe slugi și pe slujnice, să mănânce, să bea și să se îmbete, stăpânul robului aceluia va veni în ziua în care el nu se așteaptă, și în ceasul în care nu știe… soarta lui va fi soarta celor necredincioși în lucrul încredințat lor. Luca 12:45,46

Una dintre aspectele grave ale slujitorului necredincios în lucrul încredințat lui este starea sa de ebrietate. El recurge la alcool în timp ce se poartă abuziv cu oamenii pe care este chemat să-i asiste și să-i conducă, iar starea de ebrietate îl face să fie și mai rupt de realitate, determinând în cele din urmă colapsul său profesional lamentabil. Consumul de alcool este dăunător pentru sănătatea fizică și mult mai dăunător pentru sănătatea spirituală. Starea de confuzie și iresponsabilitate pe care o provoacă îmbătarea, duce la alegeri, decizii și acțiuni cu totul improprii și dăunătoare pentru el și pentru cei din jur.

Este alcoolul singura substanță sau stimul care poate conduce la alterarea stării de conștiință? Ar putea fi succesul, puterea, faima, renumele, adularea din partea celorlalți la fel de amețitoare pentru cineva și pentru mine? Când îmi dau seama că am pierdut contactul cu realitatea ce măsură imediată se impune pentru a nu ajunge în situația în care lucrurile să degenereze și să alunece pe panta eșecului total? Când îmi dau seama că nu trebuie să merg mai departe pe linia pe care mă aflu, unde găsesc imediat discernământul și puterea de a remedia lucrurile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *