10 iunie – Îmbălsămare

Maria a luat un litru de mir de nard curat, de mare preț, a uns picioarele lui Isus și I-a șters picioarele cu părul ei și s-a umplut casa de mirosul mirului. Ioan 12:3

Primul sens pe care îl specifică dicționarul pentru îmbălsămare nu este acela de îngrijire a trupului morților, ci acela de înmiresmare a aerului cu miros puternic de parfum. Gestul Mariei din Magdala cuprinde ambele sensuri ale acestui cuvânt. Însuși Isus a precizat că acest parfum era pregătit pentru îmbălsămarea trupului Său mort, dar femeia aceasta a devansat lucrurile și a ales să-L îmbălsămeze pe Domnul ei înainte de moartea Sa. Pentru intuiția ei binecuvântată, Maria a fost evidențiată și înregistrată în toate evangheliile.

Este și viața mea un miros de viață spre viață asemenea gestului Mariei? Cum este percepută viața mea de către cei din jur? Am așteptarea ca toată lumea să mă aplaude și să mă felicite pentru faptele, obiceiurile, comportamentele și gesturile mele? Sunt pregătit să întâmpin judecata greșită, prejudecățile, sau mistificările cu privire la inițiativele mele? Aș putea să-mi îmbunătățesc formula buchetului aromei mele personale? Unde pot găsi elemente noi pentru farmecul meu personal? Îi pot ajuta și pe alții să progreseze în influența și impresia pe care o lasă pentru cei din jur?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *