Nimic între noi și Dumnezeu, 12 decembrie

În ea voi vă bucuraţi mult, măcar că acum, dacă trebuie, sunteţi întristaţi pentru puţină vreme prin felurite încercări, pentru ca încercarea credinţei voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere şi care totuşi este încercat prin foc, să aibă ca urmare lauda, slava şi cinstea, la arătarea lui Isus Hristos. 1 Petru 1: 6, 7

Atunci când suntem tentați să ne atașăm de orice lucru pământesc care are tendința de a ne absorbi dragostea, trebuie să căutăm harul pentru a ne întoarce de la el și a nu permite ca acesta să se interpună între noi și Dumnezeul nostru. Dorim să păstrăm în fața ochilor minții locuințele pe care Isus a plecat să le pregătească pentru noi. Nu trebuie să permitem ca pământurile și casele noastre, tranzacțiile de afaceri și întreprinderile lumești, să se interpună între noi și Dumnezeul nostru. Ar trebui să păstrăm în fața noastră bogatele făgăduințe pe care El le-a lăsat consemnate. Ar trebui să studiem marile repere care indică vremurile în care trăim.

Știm că suntem foarte aproape de sfârșitul istoriei acestui pământ, iar tot ceea ce este de natură lumească ar trebui să fie secundar față de slujirea lui Dumnezeu. Ar trebui să ne rugăm acum cu cea mai mare seriozitate pentru a fi pregătiți pentru luptele din pregătirea pentru marea zi a lui Dumnezeu. Ar trebui să ne bucurăm în perspectiva de a fi în curând cu Isus în locașurile pe care El a plecat să le pregătească pentru noi.

Isus îți poate satisface orice nevoie, dacă te uiți la El și te încrezi în El. Pe măsură ce Îl vei privi, vei fi fermecat de bogăția slavei iubirii Sale divine. Dragostea idolatră a lucrurilor care se văd va fi înlocuită de o dragoste mai înaltă și mai bună pentru lucrurile care sunt nepieritoare și prețioase. Vei putea contempla bogățiile veșnice până când afecțiunea ta va fi legată de lucrurile de sus și vei putea fi un instrument pentru a-i îndruma pe alții să se atașeze de comorile cerești. Îi poți ajuta să vadă că banii cheltuiți inutil sunt irosiți, și chiar mai rău decât irosiți; pentru că ar fi putut fi folosiți pentru a prezenta adevărul sufletelor care sunt gata să piară.

Dacă cel care cheltuiește este răscumpărat, va fi prin faptul că va avea un obiectiv în fața lui, care îi va arăta păcatul risipirii bunurilor Domnului său. Domnul le cere slujitorilor Săi să pună la schimbător bunurile pe care El le-a pus în grija lor. Talanții pe care El le-a dat trebuie să fie îmbunătățiți prin exercițiu. Banii puși în mâinile lor trebuie să fie duși schimbător…. Cei care apreciază corect banii sunt aceia care văd utilitatea lor în aducerea adevărului în fața celor care nu l-au auzit niciodată, salvându-i astfel de puterea dușmanului.

Sufletul care acceptă adevărul va descoperi că dragostea lui pentru lucrurile pământești este îndepărtată. El vede slava fără egal a lucrurilor cerești și apreciază excelența a ceea ce se referă la viața veșnică. El este fermecat de cele nevăzute și veșnice. Prinderea de lucrurile pământești slăbește; el își fixează privirea cu admirație asupra slăvii invizibile a lumii cerești. Își dă seama că încercările sale lucrează pentru el o greutate de slavă mult mai mare și veșnică și în comparație cu bogățiile de care se bucura. El socotește suferințele ușoare, care nu sunt decât pentru o clipă. The Review and Herald, 23 iunie 1896

Devoționalul face parte din cartea  ”Lift Him Up”  de Ellen G. White 

Traducere: Adina Păltineanu

Foto: net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *