Cerul așteaptă să coopereze, 6 octombrie

Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede; neprihănirea ta îţi va merge înainte şi slava Domnului te va însoţi. Isaia 58:8

Ceea ce ne face în stare să îndrumăm pe alții la Mielul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii este conștientizarea permanentă a valorii deosebite a jertfei ispășitoare a Domnului Hristos. Noi trebuie să devenim exponenți ai eficacității sângelui lui Hristos, prin care păcatele noastre au fost iertate. Numai în felul acesta putem ajunge la clasele mai înalte.

Hristos a spus că este mai ușor pentru o cămilă să treacă prin urechile acului decât pentru un om bogat să intre în Împărăția lui Dumnezeu. Dar la Dumnezeu totul este cu putință. El poate și va lucra prin instrumente omenești asupra minții oamenilor bogați a căror viață a fost devotată câștigului de bani.

Universul ceresc așteaptă de multă vreme să coopereze cu instrumentele omenești în lucrarea aceasta, pe care ei au evitat-o și au neglijat-o. Mulți dintre cei care au încercat să facă lucrarea aceasta au renunțat plini de descurajare, pe când, dacă ar fi stăruit, ar fi avut în mare măsură succes. Aceia care fac cu credincioșie lucrarea aceasta vor fi binecuvântați de Dumnezeu. Neprihănirea Domnului Hristos va merge înaintea lor și slava Domnului va fi ariergarda lor.

Urmează să se săvârșească minuni de convertire autentică, minuni care acum nu sunt observate. Cei mai mari oameni de pe pământ nu sunt dincolo de puterea unui Dumnezeu care face minuni. Dacă cei care sunt împreună lucrători cu El vor fi oameni care știu să folosească ocaziile, făcându-și datoria cu curaj și credincioșie, Dumnezeu va converti oameni care ocupă funcții de răspundere, oameni inteligenți și cu influență. Prin puterea Duhului Sfânt, mulți vor accepta principiile divine. Contemplând pe Isus în frumusețea Lui, în lepădarea și sacrificiul de Sine, bogatul plin de sine se va vedea, prin contrast, ca fiind nenorocit, sărac, orb și gol și va ajunge atât de mic în ochii săi, încât Îl va prefera pe Hristos propriei sale persoane și va apuca viața veșnică.

Convertit la adevăr, el va deveni un instrument în mâna lui Dumnezeu, pentru a duce lumina mai departe. El va avea o povară specială pentru alte suflete din clasa aceasta neglijată. El va simți că i s-a încredințat o dispensațiune a Evangheliei pentru aceia care au făcut din lumea aceasta totul pentru ei. Timp și bani vor fi consacrați lui Dumnezeu, mijloace vor fi aduse în tezaur, talente și influențe vor fi convertite la adevăr și o nouă eficiență și putere se vor adăuga bisericii….

Iubirea pură, sfințită, o iubire de felul celei manifestate în activitatea lui Hristos este un parfum sacru. Ca și vasul de parfum pe care Maria l-a spart, iubirea va umple întreaga casă cu mireasma ei. Elocvența, cunoașterea adevărului, talente rare, amestecate cu iubire, sunt toate înzestrări prețioase… Dragostea pentru Dumnezeu și pentru cei pentru care a murit Hristos va face o lucrare pe care noi abia o putem înțelege. – Mărturii pentru Biserică 6:81-84

Devoționalul face parte din cartea  ”Lift Him Up”  de Ellen G. White 

 Adaptare: Adina Păltineanu

Foto: Mona Antohi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *