8 – septembrie – Prioritate

Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Matei 6:33

În Predica de pe Munte, Învățătorul oamenilor ne-a spus care este prioritatea vieții noastre – căutarea Împărăției lui Dumnezeu. Această căutare cere interes, alegere și consecvență în observarea și trăirea vieții prezente în lumina celei viitoare. Împărăția lui Dumnezeu este o realitate prezentă, cu prelungire neîntreruptă și vitală în viitorul etern promis și asigurat de Dumnezeu.

În viața creștină există un paradox care merită să fie menționat: atunci când alergăm după lucrurile trecătoare și le neglijăm pe cele veșnice riscăm să le pierdem și pe unele, și pe celelalte; dacă acordăm prioritate lucrurilor lui Dumnezeu, aspectele practice ale vieții își găsesc împlinirea mai ușor și mai bine. Căutând mai întâi Împărăția, vom avea totul. Căutând în exces lucrurile vieții de fiecare zi, riscăm să pierdem totul.

Prioritatea principală nu trebuie să ocupe locul celorlalte obiective, dar nici acestea nu trebuie să ia locul priorității. Așezate în formație corectă, obiectivele prioritare și cele care le urmează se sprijină și se potențează. Prioritatea majoră pregătește drumul pe care celelalte priorități minore să poată merge repede și bine.

La final, beneficiile tuturor realizărilor se cumulează spre folosul comun. Credinciosul care își respectă prioritățile va avea toate motivele de mulțumire și recunoștință.

Care sunt primele trei lucruri importante în viața mea? Pot continua așa? Sau trebuie să fac un nou aranjament al priorităților?

Materialul face parte din devoționalul  ”Sensuri și contrasensuri” de Ion Buciuman

Versiunea audio: Prioritate

Foto: Mona Antohi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *