7 – septembrie – Prinos

Hristos ne-a iubit și S-a dat pe Sine pentru noi „ca un prinos și ca o jertfă de bun miros” lui Dumnezeu. Efeseni 5:2

Dacă Fiul a adus o jertfă personală lui Dumnezeu, acest lucru ne creează și nouă datoria de a face ceva asemănător. El S-a jertfit pentru noi, iar noi suntem datori să ne sacrificăm pentru El. Dacă El S-a dat pe Sine pentru a împlini nevoile oamenilor, și noi trebuie să facem la fel. Jertfirea este un comportament care constituie baza vieții spirituale și fizice.

Toate lucrurile create de Dumnezeu și care se află în jurul nostru au tendința de a se sacrifica pentru a împlini nevoile, dorințele și căutările noastre. Există un fel de aplecare generală a mediului natural de a ne face existența confortabilă și îndestulată. Aceasta este, în ultimă instanță, o formă a purtării de grijă a lui Dumnezeu. În fiecare bucată de pâine de pe mesele noastre este prezentă o jertfă care are legătură cu jertfa lui Hristos.

Prinosul lui Hristos adus Tatălui ca să ne răscumpere din păcat a fost primit cu satisfacție și considerație de către Dumnezeu. Cu acea ocazie, Salvatorul a primit Numele mai presus de orice nume. Prinosul recunoștinței și dedicării noastre va fi de asemenea apreciat de Dumnezeu, care ne va da un nume nou, pe care nu îl cunoaște nimeni în afară de cel care îl poartă.

În economia sacrificiului și a slujirii este loc permanent pentru dezvoltare și afirmare. Pe măsură ce ne maturizăm din punct de vedere spiritual și tindem spre înălțimea staturii plinătății lui Hristos, ne dezvoltăm în mod corespunzător abilitatea și disponibilitatea de a ne investi în proiecte și activități care au în centrul atenției slava lui Dumnezeu și dragostea Sa.

Care este prinosul meu, ce va primi aprecierea lui Dumnezeu și va aduce bucuria Lui, Cel care m-a creat și răscumpărat?

Materialul face parte din devoționalul  ”Sensuri și contrasensuri” de Ion Buciuman

Versiunea audio: Prinos

Foto: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *