5 iulie – Măsură

Voi dar umpleți măsura părinților voștri! Matei 23:32

În acest context, cuvântul „măsură” are sensul de limită a timpului de har. Răbdarea lui Dumnezeu se apropia de punctul după care nu mai exista întoarcere. Mai bine de un mileniu și jumătate, Dumnezeu a continuat să-Și manifeste îndurarea față de un popor pus pe revoltă și apostazie, dar lucrurile nu puteau continua așa la nesfârșit. Chiar și răbdarea lui Dumnezeu are o măsură. Despre această măsură vorbea acum Învățătorul în fața conducătorilor poporului ales.

Caracterul și lucrarea lui Dumnezeu sunt marcate de echilibru, proporție și măsură și toate acestea sunt o oglindire a maiestății Sale. Bunătatea și fermitatea lui Dumnezeu acționează într-un cuplu de forțe care țin în frâu evoluția răului și facilitează dezvoltarea binelui și a bunăstării.

Dumnezeu nu Se grăbește să reprime răutatea și nici nu răspunde imediat după așteptările celor care Îl caută pentru sprijin și ajutor. El are propria măsură a lucrurilor.

După propriul Său model, Dumnezeu le-a dat și oamenilor măsura lucrurilor, descoperindu-le Legea și poruncile Sale. Prin intermediul acestor repere, Dumnezeu intenționează să stabilească o armonie între lumea Lui celestă și viața terestră aflată în patrimoniul Său cosmic.

Sigur că păcatul a tulburat grav acest echilibru, fapt ce a făcut necesară intervenția salvatoare și extrem de costisitoare a Fiului lui Dumnezeu. Dar în cele din urmă pacea, armonia și măsura originală a vieții și a lucrurilor vor fi restaurate și reinstaurate. Atunci, pulsul unic al iubirii Sale va antrena întreaga creație răscumpărată.

Simt și eu pulsul lui Dumnezeu în viața și activitatea mea, pentru a mă pregăti să fiu printre cei răscumpărați de Domnul în Împărăția Sa?

Materialul face parte din devoționalul  ”Sensuri și contrasensuri” de Ion Buciuman

Versiunea audio: Măsură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *