117 – Răscumpărat din blestem

Dar când a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege, ca să răscumpere pe cei ce erau sub Lege, pentru ca să căpătăm înfierea. Galateni 4:4, 5

Orice om din această lume care cunoaște simțământul vinovăției știe și ce a simțit Isus pentru el. Și prin aceasta el știe cât de aproape a venit Isus de el. Oricine știe ce este condamnarea, știe exact ce a simțit Isus pentru el și cât de temeinic este Isus capabil să aibă înțelegere pentru el și să-l răscumpere. Purtând vinovăția, sub condamnare și sub greutatea blestemului, Isus a trăit viața perfectă a neprihănirii lui Dumnezeu fără a păcătui deloc, o viață întreagă, în această lume de vinovăție, condamnare și blestem.

Oricine cunoaște vinovăția și știe că Isus a simțit cu adevărat toate acestea în experiența Sa la fel ca oricare dintre noi, crezând în Isus, poate cunoaște binecuvântarea neprihănirii perfecte a lui Dumnezeu în viața lui. ”Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se blestem pentru noi,” (Gal. 3:13). Faptul că a fost făcut blestem nu este în zadar: acest lucru realizează tot ceea ce a fost intenționat prin el, în dreptul tuturor acelora care Îl vor primi.

”El este Acela care, în zilele vieţii Sale pământeşti, aducând rugăciuni şi cereri cu strigăte mari şi cu lacrimi către Cel ce putea să-L izbăvească de la moarte şi fiind ascultat din pricina evlaviei Lui … Şi, după ce a fost făcut desăvârşit, S-a făcut pentru toţi cei ce-L ascultă urzitorul unei mântuiri veşnice” (Evr. 5:7,9).

Jones, The Consecrated Way to Christian Perfection, p. 24

Materialul face parte din cartea: Vestea bună cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi,  A. T. Jones și E. J. Waggoner

Traducere: Roxana Duminică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *