5 martie – Creativitate

Cei mai mulți din norod își așterneau hainele pe drum, alții tăiau ramuri din copaci și le presărau pe drum. Matei 21:8

Creativitate înseamnă, printre altele, a folosi în mod original mijloace simple, comune și la îndemână pentru a suplini lipsa lucrurilor scumpe și inaccesibile. Ea se dovedește un mijloc de economie și ingeniozitate pentru a face viața interesantă și plină de sens.

Organizându-Și ceremonia intrării triumfale în Ierusalim, Isus a dat dovadă de o creativitate avansată, fapt ce i-a stimulat și pe participanți să procedeze la fel. Ar fi fost necesar un car alegoric sau un corp de gardă călare pentru a impune maiestuozitate și strălucire evenimentului, dar Învățătorul nu avea de niciunele. A împrumutat un măgăruș – sau mai bine zis l-a rechiziționat pentru câteva ore –, iar alegerea s-a dovedit inspirată, deoarece oamenii au făcut imediat legătura cu modul în care se instalau împărații lui Israel: călare pe un măgar. Nu numai că ideea era biblică, dar era și în măsură să sugereze natura împărăției pe care Hristos dorea să o inaugureze. Împărăția Lui nu era din lumea aceasta și se întemeia pe smerenie umană și demnitate divină.

Ar fi fost necesar un covor roșu pe care Împăratul să fie primit, dar oamenii care Îl aclamau nu aveau așa ceva. Ei și-au așternut hai­nele pe drum, iar gestul s-a bucurat de aprobarea lui Isus. În loc de steaguri și embleme pompoase, oamenii fluturau ramuri de palmier, care dădeau evenimentului un aer deosebit de entuziasm și bucurie. Împăratul slavei trecea pe sub un arc de triumf al strigătelor din psalmi care sugerau primirea oficială a lui Mesia. Și mesajul a fost corect interpretat de farisei, care I-au cerut lui Isus să interzică asemenea manifestări. El însă le-a explicat că nimeni nu putea opri mersul evenimentelor conform planului divin.

Cum mi-aș putea spori creativitatea și să-mi fac viața mai frumoasă fără să risc să fiu considerat excentric sau ciudat?

Materialul face parte din devoționalul  ”Sensuri și contrasensuri” de Ion Buciuman

Versiunea audio: Creativitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *