18 februarie – Conexiune

Căutați să păstrați unirea Duhului prin legătura păcii. Efeseni 4:3

Conexiunea poate deveni o problemă vitală, mai ales când este vorba de conectarea la sursa de energie. Unele conexiuni foarte importante sunt confecționate din metale prețioase în ideea că acestea se oxidează mai puțin și calitatea conexiunii este asigurată.

În textul biblic ales pentru astăzi, apostolul îi încurajează pe efeseni să depună eforturi serioase pentru a păstra conexiunea vitală a vieții spirituale: relația cu Duhul Sfânt. El sugerează o atmosferă plină de pace ca element favorabil menținerii acestei conexiuni de bună calitate.

Atmosfera armonioasă este unul dintre semnele unei biserici sănătoase. O biserică sănătoasă este plină de viață și energie și își atinge în mod continuu obiectivele propuse. Acest lucru aduce un sentiment de împlinire și recunoștință la adresa bunului Dumnezeu. Într-o asemenea atmosferă, Duhul Sfânt găsește plăcere să fie prezent și să distribuie generos daruri spirituale. Astfel se stabilește un cerc virtuos.

O biserică pașnică este bine hrănită și îngrijită și astfel devine ușor de administrat și condus. Predicarea aduce hrană abundentă și sănătoasă. Audiența se întoarce acasă de la biserică având sufletul binecuvântat și un tonus pozitiv, care facilitează atât viața internă, cât și misiunea externă a bisericii. Într-o asemenea biserică, Duhul Sfânt este activ și aduce roade vizibile în viața credincioșilor.

Conexiunea păcii trebuie păzită cu zel, deoarece vrăjmașul este foarte interesat să o tulbure. Viața de rugăciune a bisericii ține la distanță forțele răului și favorizează lucrarea îngerilor buni.

Dragostea frățească, arătată cu generozitate în grija și ocrotirea credincioșilor unii față de alții, este sursa principală de pace și bucurie ce caracterizează și mobilizează toate resursele umane și materiale pe care biserica le are.

Care sunt darurile mele spirituale prin care aș putea contribui la menținerea unui climat bun și sănătos în biserica mea?

Materialul face parte din devoționalul  ”Sensuri și contrasensuri” de Ion Buciuman

Versiunea audio: Conexiune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *