22 decembrie – Obol

A văzut și pe o văduvă săracă aruncând acolo doi bănuți. Luca 21:2

Obolul este o sumă modică pe care o oferă cineva pentru o cauză nobilă sau pentru un proiect rezonabil. Contribuția simbolică a văduvei sărace avea o semnificație mult prea mare pentru a trece neobservată de Învățătorul oamenilor. Pentru Dumnezeu, un gest neînsemnat în ochii oamenilor poate căpăta dimensiuni apreciabile din considerente pe care numai Dumnezeu le poate evalua în mod corespunzător. Această femeie Îi dăruia lui Dumnezeu, prin cei doi bănuți, întreaga sa viață cu tot ce avea ca să trăiască.

Nu știm cu ce și-a cumpărat alimente în ziua următoare, dar știm că ea depindea de Dumnezeu din toate punctele de vedere și istoria mântuirii ne arată că cel ce se încrede în Dumnezeu nu duce lipsă de niciun bine și nici nu va fi dat de rușine.

La polul opus este tânărul bogat care s-a îngrozit la gândul de a-I da lui Dumnezeu tot ceea ce poseda și apoi să depindă de El în fiecare zi care îi mai era dăruită să mai trăiască. Exact acea bucurie a umblării cu Dumnezeu prin credință îi lipsea lui, bucurie pe care văduva săracă o trăia din plin.

Ce semnificație au darurile pe care le aducem lui Dumnezeu săptămână de săptămână? Este dăruită lui Dumnezeu și întreaga noastră viață alături de bănuții pe care îi punem în coș sau ne lipsește și nouă bucuria și entuziasmul credinței?

Doamne, lângă zecimile și darurile pe care Ți le returnez săptămână de săptămână așez și inima mea, și dragostea mea, și tot ce am și sunt, pentru ca prin acest gest să fiu întreg al Tău. Amin!

 

                             

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *