13 septembrie – Facultăți

Oamenii au ieșit să vadă cele întâmplate…au găsit pe omul… la picioarele lui Isus, îmbrăcat și în toate mințile; și i-a apucat frica. Luca 8:35

Ceva este foarte ciudat în această descriere. Câtă vreme omul era smintit și într-o condiție fizică jalnică oamenii se fereau de el, dar considerau acest lucru o normalitate. Se obișnuiseră așa de bine cu răul încât nu mai deranja pe nimeni demonismul evident. Acum, când omul era în toate facultățile, i-a apucat frica. Ar fi fost normal să se bucure, dar oamenii erau cuprinși de o frică misterioasă. Probabil că duhurile rele lucrau acum prin cei care se considerau normali. Este adevărat că se aciuiaseră în bieții porci, dar acum că porcii nu mai erau, spiritele tot trebuiau să facă ceva.

Suntem în toate facultățile mintale doar la picioarele lui Isus. Avem ținuta cea mai potrivită doar la picioarele lui Isus. Pe unii îi apucă frica la picioarele lui Isus și mă întreb dacă aceștia sunt în toate facultățile?

Starea de normalitate autentică este să avem o relație de calitate cu Hristos, o relație în care El ține la distanță legiunea îngerilor răi. Atitudinea fostului psihopat la picioarele lui Isus sugerează supunere, ascultare, colaborare, smerenie, dedicare, predare. Alienarea vine atunci când cineva se sperie de prezența lui Isus. De fapt, spiritele rele se sperie de prezența lui Isus, iar dacă ele au acces la inima noastră, ne speriem și noi.

Maria fusese posedată și ea de vreo șapte demoni, dar așezându-se la picioarele lui Isus și-a ales partea cea bună care nu i se va lua. Marta nu era rea, dar avea ceva, altceva mai important de făcut și nu era prea bine. Timpul petrecut la picioarele Sale este cel mai eficient exercițiu de dezvoltare a tuturor facultăților.

Doamne, rămân și astăzi la picioarele Tale, pentru a fi adus la normalitatea pe care o aduci numai Tu în viața mea. Amin!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *