21 aprilie – Afurisit

Acum, blestemat ești tu, izgonit din ogorul acesta, care și-a deschis gura ca să primească din mâna ta sângele fratelui tău. Geneza 4:11

Afurisenia este caracteristica omului rău și blestemat. Trăsăturile de caracter ale celui rău însuși se manifestă în viața celui afurisit. Răul se dezvoltă în timp până la forme și manifestări care îl situează pe cel blestemat într-o ipostază cât se poate de incomodă.

Cain a cultivat de multă vreme în inima sa, un spirit de revoltă față de Dumnezeu și față de toate lucrurile care aveau de a face cu Dumnezeu. Jertfele, închinarea, rugăciunea sau oricare alt exercițiu spiritual erau o sursă de iritare și neliniște. Religia nu era pentru el, gândea Cain. Gândurile sale puteau aluneca mai degrabă la scene de satisfacere egoistă și plăceri de moment, decât să mai aibă de-a face cu subiecte care îi puneau în evidență starea de înstrăinare față de Dumnezeu.

Ca un om blestemat ce devenise prin propria sa alegere, Cain se hrănea în mintea sa cu scene de violență, repetând adesea scenariul după care avea să-l lichideze pe Abel. Fratele său nici nu avea să bănuiască surpriza letală care îl aștepta. Toate detaliile fuseseră stabilite cu privire la modul de a-și aduce la îndeplinire planul morții acestui individ care îl punea mereu în dificultate prin aluziile sale rostite sau implicite cu privire la lucrurile acelea față de care ajunsese să nu mai aibă nicio plăcere sau considerație. Cain a făcut antrenamente serioase pentru a dobândi deprinderi criminale. Mintea, mușchii, nervii, dar mai ales emoțiile sale erau pregătite pentru asaltul definitiv, după care Cain credea că va urma marea sa liniște sufletească, în absența elementului perturbator produs de viața nepătată a fratelui său.

Dar nu a fost așa. Acum avea să fie urmărit de coșmaruri și avea să fie fugar, urmărit de propriile gânduri negre care aveau să-l chinuie fără încetare. Blestemul era asupra capului său, însoțindu-l peste tot, pe unde avea să umble. 

Doamne, pentru oamenii blestemați și afurisiți nu se prea roagă nimeni, dar cred că și ei au mare nevoie să mijlocească cineva pentru ei. Primește această rugăciune pentru toți urmașii lui Cain, și ferește-mă de a nu mă molipsi de spiritul lor. Amin!

Versiunea audio:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *