15 aprilie – Aflare

Și iată că o femeie păcătoasă din cetate a aflat că El era la masă în casa fariseului. A adus un vas de alabastru cu mir mirositor. Luca 7:37

Unul dintre sensurile cuvântului „aflare” este „a primi o veste”. Maria căuta un prilej de a-și arăta gratitudinea față de Învățătorul care i-a dăruit o nouă viață. Valoarea darului ei era destul de însemnată. Am putea considera un salariu mediu pe un an de zile. Acum femeia aștepta ocazia.  În momentul în care a aflat că Mântuitorul este în cutare casă, vestea aceasta a declanșat o serie întreagă de acțiuni gândite cu grijă mai dinainte.

Pentru Maria, aflarea vești despre Hristos, care Se afla în apropiere, a însemnat momentul fructificării ocaziei. Nu a fost foarte simplu pentru Maria să intre nepoftită în casa unui fariseu, fie el chiar și Simon, fost lepros. Dar vestea aceasta i-a dat putere să treacă peste prejudecăți și bariere pentru a-și vedea visul împlinit.

Nu este de mirare că Învățătorul a primit cu multă dragoste gestul Mariei. Pentru ceilalți martori la această scenă, fapta Mariei a fost interpretată ca o risipă extravagantă, dar pentru Isus mirul de nard al Mariei a fost un lucru de o importanță deosebită.

Cu siguranță că vestea despre prezența lui Hristos în casa lui Simon leprosul a fost aflată de un număr mare de persoane. Maria se distinge dintre toți aceștia prin modul în care a fructificat informația primită. Despre ceilalți nu se știe nimic. Despre Maria și despre vasul ei de alabastru au scris toți cei patru evangheliști și astăzi continuă să fie amintită fapta ei în nenumărate predici.

Atunci când aflăm o veste avem posibilitatea s-o fructificăm cum se cuvine sau putem s-o trecem cu vederea. Diferența dintre una sau alta dintre cele două posibilități poate fi enormă. Poate că diferența este chiar viața aceasta și cea viitoare.

Doamne, am aflat din Cuvântul Tău puterea care schimbă îmi viața și poate schimba și viețile altora. Învață-mă  cum să le spun acest lucru. Fie lăudat Numele Tău. Amin!

Versiunea audio:

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *