Dumnezeu a zis: „Să fie o întindere între ape și ea să despartă apele de ape”. Geneza 1:6

Astfel, a creat Dumnezeu atmosfera terestră, care se dovedește a fi un scut protector al vieții de pe pământ, cum nici o invenție omenească nu o poate face. Aerul atmosferic ne ocrotește de obiectele cosmice de mici dimensiuni care ne-ar putea bombarda periculos din spațiu. În contact cu întinderea de aer din ce în ce mai dens, orice corp ceresc aflat în mișcare cu viteză cosmică, se aprinde și se dezintegrează, sau chiar explodează, mai înainte de a atinge solul. Stratul de ozon din atmosfera înaltă a pământului ne protejează de radiațiile cosmice care se pot dovedi deosebit de agresive, dacă ar putea pătrunde până la noi.

În atmosfera terestră este posibil circuitul apei în natură, ciclu esențial pentru existența și întreținerea vieții pe pământ. Căldura care vine de la soare este păstrată și repartizată în mod favorabil pentru confortul și bunăstarea noastră ca locuitori ai planetei. În alte cuvinte, aerul este leagănul vieții pe pământ (împreună cu apa și lumina și încă vreo câteva mărunțișuri esențiale). Toate acestea demonstrează grija unui Dumnezeu înțelept și iubitor.

Foarte interesant, în limbile vechi, același cuvânt folosit pentru aer, sau văzduh, este folosit și pentru duh, sau Duhul lui Dumnezeu. Datorită duhului de viață insuflat de Dumnezeu în om, avem viața ca ființe create de El. Datorită Duhului lui Dumnezeu este posibilă trezirea, nașterea și creșterea noastră spirituală în Împărăția lui Dumnezeu.

Aerul devine un factor important de sănătate fizică. Suntem sfătuiți cum să respirăm și cum să ne aerisim, pentru a oferi organismului condițiile optime de viață și activitate. Bolile respiratorii ne pot afecta grav confortul și chiar viața, iar existența lor ne demonstrează odată în plus, importanța esențială a aerului în viața și pentru viața noastră. Aerul poate deveni mediul preferat al virușilor care sunt în stare să pună toată planeta pe jar.

Când a dat Dumnezeu pământul în primire lui Adam și Evei, omul a primit și aerul pe care să-l administreze și să-l ocrotească. Să luăm în serios, foarte în serios, acest reper al responsabilității noastre față de lumea naturală pe care am primit-o în administrare și folosință, spre slava lui Dumnezeu.

Doamne, când respir în mod conștient aerul cu care m-ai înconjurat în mod abundent, fă-mă să îmi aduc aminte de atmosfera Ta de har care înconjoară sufletul meu. Amin!

Versiunea audio:

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *