Adevărul – siguranța noastră

CoverAtunci dacă vă va spune cineva: «Iată, Hristosul este aici, sau acolo», să nu-l credeți. Căci se vor scula Hristoşi mincinoși şi prooroci mincinoși; vor face semne mari şi minuni, până acolo încât să înșele, dacă va fi cu putință, chiar şi pe cei aleși” Matei 24:23,24.

În pustia unde a fost ispitit, Satana a venit la Hristos ca un înger de la curțile lui Dumnezeu. Mântuitorul a recunoscut vrăjmașul după cuvintele sale, nu după aspectul său.

Vine timpul când Satana va face minuni chiar înaintea ta, pretinzând că el este Hristosul. Și dacă picioarele tale nu sunt ancorate ferm în adevărul lui Dumnezeu, atunci vei fi dus departe de temelie. Unica siguranță pentru tine este să cauți adevărul ca pe o comoară ascunsă. Sapă după adevăr așa cum ai face-o pentru comorile acestui pământ. Prezintă Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia, înaintea Tatălui tău ceresc și spune: Luminează-mă; învață-mă care este adevărul. Și atunci când Duhul Sfânt va veni în inimile voastre, să întipărească  adevărul în suflet, nu-l vei lăsa să plece cu ușurință. Ai căpătat o astfel de experiență în cercetarea Scripturilor, încât fiecare punct este demonstrat.

Fără iluminarea Duhului lui Dumnezeu nu vom fi în stare să discernem adevărul de rătăcire și vom cădea sub ispitele și înșelăciunile meșteșugite pe care Satana le va aduce asupra lumii. Suntem aproape de încheierea luptei dintre Prințul luminii și prințul întunericului și curând amăgirile dușmanului vor pune la încercare  ce fel de credință avem.

Dacă a fost vreodată un timp în care să avem nevoie de credință și de iluminare spirituală, acel timp este acum. Cei care veghează în rugăciune și cercetează Scripturile zilnic cu o dorință sinceră de a cunoaște și de a împlini voia lui Dumnezeu, nu vor fi duși în rătăcire de niciuna din înșelăciunile Satanei… Ne dorim să știm adevărul în orice punct. Îl vrem nealterat de rătăcire și nepoluat cu zicerile, obiceiurile și părerile lumii. Ne dorim adevărul cu toate inconvenientele sale. Acceptarea adevărului implică o cruce. Isus și-a dat viața ca jertfă pentru noi. Nu-I vom dărui noi cele mai bune  sentimente, cele mai sfinte aspirații și întreaga noastră slujire?

Devoționalul face parte din cartea În locurile cerești (In Heavenly Places) de Ellen G. White. Pentru mai multe cărți scrise de Ellen G. White vizitați site-ul https://www.egwwritings.org și alegeți versiunea în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *