Ce iubire fără egal! 1 august

Şi voi n-aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică, ci aţi primit un duh de înfiere, care ne face să strigăm: „Ava!”, adică „Tată!”  Însuşi Duhul adevereşte împreună cu duhul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu. Romani 8:15, 16

Când Legea lui Dumnezeu este menținută și dreptatea ei apărată, păcătosul poate fi iertat. Cel mai scump dar pe care cerul trebuia să-l reverse a fost revărsat, pentru ca Dumnezeu să “fie neprihănit și totuși să socotească neprihănit pe cel ce crede în Isus.” Prin acest dar, oamenii sunt ridicați de la ruina și degradarea păcatului, spre a deveni copii ai lui Dumnezeu. Apostolul Pavel spune: “Ați primit un duh de înfiere, care ne face să strigăm: ‘Ava! adică Tată’.” …

Împreună cu preaiubitul Ioan, vă invit să “vedeți ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu.” Ce iubire, ce iubire fără egal ca, păcătoși și străini cum suntem, să putem fi aduși înapoi la Dumnezeu și adoptați în familia Sa! Putem să ne adresăm Lui cu Numele scump de “Tatăl nostru”, care este un semn al afecțiunii noastre față de El și o garanție a grijii Sale plină de gingășie față de noi și față de relația noastră cu El. Iar Fiul lui Dumnezeu, privind pe moștenitorii harului, “nu-I este rușine să ne numească frați.” Ei au o relație cu Dumnezeu o relație chiar mai scumpă decât aceea a îngerilor care n-au căzut niciodată.

Toată această iubire părintească, care s-a transmis din generație în generație prin canalele inimii omenești, toate izvoarele de gingășie care au deschis sufletele oamenilor sunt doar mici pâraie față de oceanele fără margini, în comparație cu iubirea infinită și inepuizabilă a lui Dumnezeu. Limba nu poate să o exprime. Pana n-o poate descrie. Poți medita asupra acestui lucru în fiecare zi a vieții tale. Poți să cercetezi Scripturile cu stăruință pentru a o înțelege; poți să faci apel la toată puterea și capacitatea pe care ți le-a dat Dumnezeu, în încercarea de a înțelege iubirea și mila Tatălui ceresc; și totuși, dincolo de acestea, mai există încă o infinită bogăție. Poți studia veacuri întregi această iubire și, cu toate acestea, nu vei putea înțelege niciodată pe deplin, lungimea și lărgimea, adâncimea și înălțimea iubirii lui Dumnezeu, care a dat pe Fiul Său să moară pentru lume. Nici chiar veșnicia nu o va putea dezvălui pe deplin. Și totuși, pe măsură ce studiem Biblia și medităm asupra vieții Domnului Hristos și a planului de răscumpărare, aceste mari teme se vor deschide înțelegerii noastre din ce în ce mai mult. Și va fi partea noastră aceea de a ne da seama și a înțelege binecuvântarea pe care Pavel a dorit-o pentru biserica din Efes, atunci când s-a rugat ca “Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatăl slavei, să vă dea un duh de înțelepciune și de descoperire, în cunoașterea Lui și să vă lumineze ochii inimii, ca să pricepeți care este nădejdea chemării Lui, care este bogăția slavei moștenirii Lui în sfinți și care este față de noi, credincioșii, nemărginita mărime a puterii Sale, după lucrarea puterii tăriei Lui.” – Mărturii pentru counitate 5:739, 740.

Devoționalul face parte din cartea  ”Lift Him Up”  de Ellen G. White 

Adaptare: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *