21 iunie – Japca

Hoțul nu vine decât să fure, să înjunghie și să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viață și s-o aibă din belșug. Ioan 10:10

Japca este o acțiune violentă prin care bunurile și viețile sunt luate pe nedrept și cu de-a sila. Vorbind despre Sine în opoziție cu Satana în legătură cu oile Sale, Învățătorul oamenilor vorbește despre diferența esențială dintre cele două sisteme. Satana vine să ia cu japca bunurile și viețile oamenilor, Dumnezeu oferă cu generozitate viață din belșug. Imaginea este folosită pentru a sensibiliza conștiințele ascultătorilor Săi și a determina la aceștia o alegere și un atașament față de bine, adevăr și dreptate; față de Dumnezeu și salvarea Sa.

Ce sentimente, idei și concepte se stârnesc în inima mea ori de câte ori vin în legătură cu nedreptăți sociale în care bunurile și viețile sunt luate cu japca de către cei răi și puternici, iar cei slabi și fără apărare sunt victime inocente? Sunt aceste nedreptăți un motiv de mijlocire în rugăciune pentru cei în nevoie? Cum aș putea ajuta la diminuarea spiritului de răutate și nedreptate atât de prezent, în lumea zilelor noastre, la fel ca în trecut? Cum aș putea să mă păstrez neîntinat de acest spirit, crescând mereu în asemănarea cu spiritul dăruirii de sine specific Împărăției lui Dumnezeu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *