27 aprilie – Fard

Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită. Romani 12:2

Fardul este un accesoriu cosmetic prin care ne retușăm înfățișarea să arătăm mai bine ca în realitate. Din punct de vedere spiritual există două modele distincte și diametral opuse în corectarea imaginii noastre publice. Pavel ne sfătuiește să nu folosim machiajul care ne-ar face să arătăm asemenea lumii din jur. Planul lui Dumnezeu este să purtăm asemănarea Sa divină în mijlocul lumii în care trăim. Această înfățișare ne conferă nu numai demnitate personală superioară și mai ales ne deschide perspectiva lumii viitoare. Dumnezeu Își înfrumusețează chiar acum mireasa folosind cele mai alese cosmetice divine pentru ca aceasta să arate și să fie în realitate după voia Sa.

Care sunt lucrurile din viața mea care nu dau bine la modul meu de prezentare în viața publică și ar trebui retușate pentru o nouă calitate autentică a conduitei și comportamentului meu? Ce lucruri trebuie să îmi schimb în minte pentru a dobândi înțelegerea spirituală adecvată a detaliilor vieții cotidiene pentru ca acestea să fie în armonie cu așteptările lui Dumnezeu pentru mine? Cum și unde îmi pot aranja înfățișarea pentru a mă putea prezenta înaintea oamenilor ca un om încercat căruia nu are de ce să-i fie rușine? Îi pot ajuta și pe alții să-și îmbunătățească înfățișarea spirituală? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *