27 martie – Debitor

Dacă Eu, Domnul și Învățătorul vostru, v-am spălat picioarele, și voi sunteți datori să vă spălați picioarele unii altora. Ioan 13:14

Acest pasaj biblic are o aplicație directă și una generală. Aplicația directă este aceea de a urma exemplul lui Isus de a practica serviciul umilinței în contextul Cinei Domnului. O imensă majoritate a cititorilor Bibliei trec cu vederea acest aspect imediat și practic al cuvintelor Învățătorului oamenilor. Cei care urmează strict exemplul și porunca lui Hristos riscă să scape din vedere aplicația esențială și profundă a cuvintelor Sale. Potrivit acestui principiu ilustrat aici, noi suntem îndatorați, sau debitori unii față de alții cu disponibilitatea și responsabilitatea de a ne sluji reciproc.

Ce responsabilitate socială suplimentară am eu față de cei din jur în lumina marelui sacrificiu pe care Isus l-a făcut și pentru mine ca și pentru ei? Ce înseamnă pentru mine „Nu am făcut decât ceea ce eram dator să fac”? În implică acest lucru pe Dumnezeu față de care noi toți suntem îndatorați? Este acțiunea mea socială, în ultimă instanță, o datorie față de Dumnezeu, sau doar o simplă datorie față de semeni? Cum i-aș putea ajuta și pe alții să-și considere responsabilitățile sociale ca o datorie sacră față de Dumnezeu? Cum mă ajută atitudinile mele corecte în acest domeniu? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *