24 martie – Deasupra

„Voi sunteți de jos”, le-a zis El, „Eu sunt de sus. Voi sunteți din lumea aceasta, Eu nu sunt din lumea aceasta”.  Ioan 8:23   

Pentru Ioan, care a trăit până la sfârșitul primului secol creștin, dualismul la modă în lumea din jurul său s-a tradus în conceptul foarte prezent în scrierile sale, de lumea aceasta și lumea de deasupra. Lumea aceasta este populată de oameni și preocupările lor, lumea de deasupra aparține lui Dumnezeu și planurilor Sale. Între cele două lumi este un interval greu de trecut. Salvatorul lumii a coborât aici pentru a ne oferi șansa să putem urca și noi acolo de unde a venit El. Deși nu este facilă calea spre tronul lui Dumnezeu, ea este deschisă și accesibilă oricărui muritor.

Cum mă pot asigura că am destul de multe elemente de orientare personală și de practică a credinței care să mă situeze de pe acum în lumea lui Dumnezeu de deasupra? Ce obicei ar trebui să dezvolt pentru a recupera rămânerile în urmă la capitolul umblarea cu Dumnezeu aici, în această lume? Ce pondere acord lucrurilor de sus în raport cu cele de jos pentru a fi sigur că nota dominantă a experienței mele religioase este Împărăția cerurilor? Ce înseamnă pentru mine a mă gândi la lucrurile de sus în timp ce îmi îndeplinesc foarte bine obligațiile față de cele de aici de jos?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *