Capitolul 22 – Mângâietorul – partea a treia

Până acum ai învățat că văzând neprihănirea lui Dumnezeu vine cunoașterea păcatului. Acum reține mângâierea care există în această convingere de păcat. Amintește-ți că înțelegerea lipsei tale de neprihănire este cauzată de descoperirea neprihănirii lui Dumnezeu. Amintește-ți, de asemenea, că Duhul, care convinge atât de păcat, cât și de neprihănire, îți este dat ție. Hristos a spus: „Și Eu voi ruga pe Tatăl, și El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac; și anume Duhul adevărului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru că nu-L vede și nu-L cunoaște; dar voi Îl cunoașteți, căci rămâne cu voi și va fi în voi”. Ioan 14:16, 17.

Ce rezultă în mod necesar din aceasta? Doar atât, că, pe măsură ce accepți Duhul Sfânt care, prin revelarea neprihănirii lui Dumnezeu, îți convinge sufletul de păcat, și Îi permiți să rămână cu tine, atunci primești neprihănirea pe care El o aduce. Simțământul nevoii tale conține în el însuși promisiunea de a fi împlinită. Dumnezeu este Cel care produce sentimentul tău de lipsă de neprihănire, care este convingerea de păcat. Dar El nu face acest lucru pentru a te necăji și a te aduce la deznădejde. El o face cu scopul de a te face să știi că El are ceea ce va suplini din belșug tot ceea ce lipsește. De fapt, tocmai aducând neprihănirea, tu își dai seama că ești păcătos. De aceea, dacă vei crede pe Dumnezeu întru totul pe cuvânt, nu trebuie să fii sub condamnare nici măcar pentru o clipă, deși ești mereu conștient de propriile tale imperfecțiuni. Pe măsură ce fiecare nou defect este scos în evidență, poți să strigi: „Doamne, Îți mulțumesc că îmi dai acest lucru nou și îl iau la fel de liber precum Tu mi-l dai”. Aceasta este adevărata bucurie în Domnul.

Acesta este adevărul pe care Dumnezeu încerca să-l învețe pe vechiul Israel, atunci când a rostit Legea Sa de pe Sinai. Și este ceea ce El a fost nerăbdător ca noi să învățăm în toți acești ani. Legea a fost rânduită „prin mâna unui Mijlocitor.” Galateni 3:19. Adică, în mâinile Domnului Hristos, căci El este „singurul Mijlocitor între Dumnezeu și om.”1 Timotei 2:5. El este Mijlocitor pentru că El te împacă cu Dumnezeu. Deoarece conflictul constă în faptul că nu ești supus legii lui Dumnezeu, împăcarea constă în a pune această lege în inima și în mintea ta. Așadar, Hristos este Mijlocitor pentru că El este mijlocul prin care neprihănirea lui Dumnezeu este adusă la tine.

Devoționalul face parte din cartea  ”Living by Faith”  de E. J. Waggoner și A.T. Jones

Traducere: Adina Păltineanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *